avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna ziua...ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am inteles ca in februarie 2012 se va schimba noul cod penal.imi poate spune cineva daca in faptele cu violenta se va schimba ceva...sau pentru violuri...
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:37, 8 Noiembrie 2013
Stimată doamnă @alina301186


Vă rog să n mai dublați întrebările postate.

Conform Regulamentului Forumului, nu este posibilă adresarea aceleiași întrebări pe mai multe secțiuni ale forumului.

În acest sens, Regulamentul prevede:
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Acesta a fost motivul pentru care întrebarea dvs postată pe secțiunea CEDO a fost ștearsă de mine.

În ceea ce privește întrebarea propriu-zisă, puteți angaja un avocat din România, care, evident vorbește limba maternă, dacă aceasta este dorința dvs. CEOD nu obligă, nicidecum, la angajarea unor avocați din Strasbourg.

Totuși, ar trebui să aveți în vedere că procedura în fața CEDO se desfășoară în două etape.
Prima etapă, etapa admisibilității în principiu a cererii poate fi susținută în română, dar cea de-a doua, după comunicarea cauzei Statului Român - respectiv etapa subsecventă admisibilității în principiu, se desfășoară în limbile oficiale ale Curții, franceză și engleză.

Ar fi, deci, util pentru dvs, să căutați un avocat nu vorbitor exclusiv de română, cât și al limbilor oficiale CEDO.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal-viol MoticaBogdan MoticaBogdan Buna ziua, As dori si eu un raspuns va rog frumos! Pentru o condamnare in vechiul cod, de 6 ani pentru viol din care s-au scurs 2 ani si jumatate, ... (vezi toată discuția)
Relatie sexuala cu o persoana cu handicap reluqqqqq reluqqqqq un prieten de-al meu a avut de curand o aventura sexuala cu o persoana cu handicap. persoana cu handicap locuieste singura, afirma ca are 22 ani, provine ... (vezi toată discuția)