(6) În vederea acordării drepturilor prevăzute la alin. (1), persoanele care au realizat activităţi profesionale în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state care aplică prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulament, beneficiază de totalizarea perioadelor de activitate realizate în aceste state în condiţiile prevăzute de acesta.
Sotia mea lucreaza de 2 ani in anglia, cu forme legale, fara intrerupere. Acum este gravida, iar data nasterii este 1 mai 2014.
Vreau sa stiu daca la 30 noiembrie 2013 inceteaza contractul de munca acolo si incepand cu 01 decembrie 2013 se angajeaza in romania, beneficiaza de indemnizatie?
Mai mult ma intereseaza daca stie cineva un caz concret, pt ca din lege asa inteleg. In cazul ei, cf. art. 2 alin. 1 din OUG 111/2010, ultimele 12 luni, inseamna: 7 luni in anglia, 5 luni in romania.
Freeelis, te mai deranjez cu niste intrebari legate de topicul de mai sus: Unul dintre documentele necesare pentru a depune dosarul de indemnizatie este formularul E405, intrebarea mea este a cui obligativitate este de a trimite acest formular catre institutiile din UK, a mea sau a Agentiei Judetene de Prestatii Sociale?
Daca este obligativitatea AJPS, eu pot depune dosarul in termen de 60 de zile de la terminarea concediului de maternintate, urmand ca respectivul formular sa adaugat de ulterior?
Ce se intampla daca termenul de 60 de zile este depasit?