avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala - depasire linie continua + ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala - depasire linie continua + accident

Buna ziua,
M-am uitat peste codul rutier, sectiunea contraventiiinfractiuni dar sincer nu am reusit sa imi dau seama un conducator auto, care, incalcand linia continua cauzeaza un accident soldat cu victime, dosar de cercetare incheiat cu NUP, la ce amenda contraventionala se incadreaza ? La ce grupa mai exact ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: girafa1972 , utilizator 22:16, 21 Octombrie 2013
Art. 101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
.......


pct 6. nerespectarea de către conducătorul de vehicul a semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de interzicere sau restricţie ori a celor temporare, cu excepţia celor care interzic accesul sau depăşirea care se încadrează în altă clasă de sancţiuni;

din OUG 195/2002 iar in caz de accident cu victime :

Art. 103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:

a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;

b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
Adrian Constantin, Consilier juridic
Multumesc mult !
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
girafa1972, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere ionela_victoria ionela_victoria Buna ziua. S-a inceput urmarirea penala in data de 1.08.2013 deoarece am fost oprita de catre politie la un control si aveam alcoolemia de 0.45. Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut lucian365 lucian365 [quot]buna ziua, o sa incerc sa fiu rapid in a va face cunoscuta problema...... 08.04.2012 am avut un accident victime dar care nuau depus ... (vezi toată discuția)