avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Momentan contractul meu individual de munca este suspendat si beneficiez de indemnizatie de crestere copil. am ales perioada de 2 ani si mai sunt 10 luni pana cand fetita mea va implini aceasta varsta. In prezent, vreau sa inchei un contract de colaborare (ctr, de mandat) cu o firma de asigurari. Mai pot beneficia in continuare de indemnizatie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului? contractul meu de munca va ramane suspendat sau trebuie sa merg sa anunt angajatorul si sa il inchei? daca nu imi ramane indemnizatia, primesc stimulentul de 500 lei? va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 22 Octombrie 2013
1. Daca incheiati un contract de colaborare asta inseamna un venit profesional impozabil si vi se va inceta plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca reluati activitatea atunci veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Mergeti la Primarie cu decizia de reluare a activitatii si solicitati stimulentul de insertie.

3. In acelasi timp cu venitul din salariu veti putea obtine si venituri din colaborari sau din orice alte surse de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului florinastoica florinastoica Buna ziua, am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie. Doresc sa stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)