avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dispozitia de curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dispozitia de curatela

Dispoziția de curatelă se mai poate emite de către primărie ? Dacă da, în ce condiții.
Adresându-mă primăriei pentru o dispoziție de curatela, mi s-a spus să solicit de la notar notificare către primărie. Notarul, însă , mi-a spus că nu se poate. Cine are dreptate ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:06, 22 Octombrie 2013
Pentru cine si pentru ce va trebuie curatela?
Curatela se instituie de catre instanta de judecata.

Art. 182
Procedura de instituire
(1) Curatela se poate institui la cererea celui care urmează a fi reprezentat, a soţului său, a rudelor sau a celor prevăzuţi la art. 111.
(2) Curatela nu se poate institui decât cu consimţământul celui reprezentat, în afară de cazurile în care consimţământul nu poate fi dat.
(3) Numirea curatorului se face de instanţa de tutelă, cu acordul celui desemnat, printr-o încheiere care se comunică în scris curatorului şi se afişează la sediul instanţei de tutelă, precum şi la primăria de la domiciliul celui reprezentat.

Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela petre_marian petre_marian cum se instituie curatela ce drepturi si obligatii impune aceasta? (vezi toată discuția)
Instituire curator sorana_g sorana_g buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil ca un fost adminsitrator de bloc sa solicite instantei numirea unui curator ptr o locatara din bloc, doar ptr ca ... (vezi toată discuția)
Procura pentru ridicarea pensiei ralucacornelia ralucacornelia Buna seara! Exista posibilitatea ca pensia unei persoane internate intr-un centru pentru persoane varstnice, cu diagnostic de dementa severa, sa fie ridicata ... (vezi toată discuția)