Evident că nu cu corniţe, avlil, cu nimic ce ar fi în contradicţie chiar cu regulile , scrise sau nu , ale bunului simţ, moralei, etc, şi nu doar cu un regulament şcolar.
Am găsit un citat al unor puşti pe o reţea de socializare , şi care sună cam aşa,, Nu urâm şcoala , adică ceea ce ar trebui să însemnea:educaţie.Urâm trezitul de dimineaţă, urâm stresul la care suntem supuşi, urâm insultele lşi bătăile de joc pe care le primim de la persoanele de acolo, şi cel mai rău easte că trebuie să le suportăm pentru că pur şi simplu nu putem renunţa la scoală pentru a scăpa de acestea.,,
Anumite posibile încălcări ale unui regulament ar putea fi, în opinia mea, şi o formă de revoltă a elevilor, un răspuns la tratamentul la care uneori sunt supuşi aceştia.
Dar nişte şuviţe, în părul unei adolescente, să fim serioşi...puştoaica mea a avenit zilele trecute cu vârfurile părului ei rozalii, şi, mi-a zis încă de la uşă, în loc de salut:,, să ştii că deseară îmi spăl părul şi se duce culoarea,,...culoarea nu se dusese însă complet , iar doua zi, luni, a fost la şcoală aşa.Nu am primit vreo înştiinţare de la dirigintă .
Nici ca părinte nu prea ai ce să faci, cum să previi asemenea manifestări. Dar, ar trebui să îi iubim şi să îi înţelegem , pentru că orice fiinţă vrea să fie iubită şi înţeleasă, şi cu precădere, aceşti adolescenţi...:)
[ link extern ]