avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

am primit acasa hotararea prin care fostul sot este obligat sa trimita copilului 25%din salariu.dar nu scrie o suma fixa.de unde stiu eu cat ar trebui sa trimita?mentionez ca nu stiu ce salariu are sotul meu.cum as putea face ca acesti bani sa fie trimisi de firma la care lucreaza nu de el?multumesc anticipat
Legalizati si investiti sentinta cu formula executorie.Faceti o cerere la care anexati sentinta in copie si o depuneti cu numar de inregistrare - sau prin posta cu confirmare de primire - la firma fostului sot, solicitand sa i se retina si sa vi se trimita lunar pensia de intretinere aferenta cunatumului de 25% din salariul sau, conform hotararii judecatoresti.
Nu mai retin numarul articolului din procedura, dar faceti o cerere instantei sa trimita adresa de poprire conform hotararii. Ar trebui sa faca asta automat daca este minor copilul, dar... lipsa timp... etc.

Dv. puteati afla din dosar, ma gandesc totusi c-o fi vreo adeverinta de venit pe-acolo... asa ar trebui.

Daca nu face instanta adresa, faceti cum v-a sfatuit colega. Teoretic, cu acea cerere mergeti la executor, el face poprire.
Vedeti insa poate rezolvati la instanta unde v-ati judecat.
Art.453 din Codul de procedura civila...
Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor (cel obligat la plata), infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Cereti instantei sa puna in executarea hotararea.
Dupa parerea mea nu este nevoie sa investiti sentinta cu formula executorie, pentru ca, tot potrivit Codului de procedura, acest tip de hotarari sunt executorii de drept.
multumesc pentru raspuns.eu in cerere nu am mentionat la ce firma lucreaza tatal copilului.asta inseamna ca trebuie sa fac eu o cerere catre firma?

multumesc pentru raspuns.eu in cerere nu am mentionat la ce firma lucreaza tatal copilului.asta inseamna ca trebuie sa fac eu o cerere catre firma?

Alte discuții în legătură

Probleme plata pensie de intretinere, refuz retinere si virare de catre angajator ContSters36960 ContSters36960 Buna seara, am divortat prin acord, am un copil minor care a ramas in intretinerea mea, custodia este comuna iar instanta a hotarat ca tatal minorului sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danimaria99 danimaria99 din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)