avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neconcordanta salariul incasat si adeverinta de venit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neconcordanta salariul incasat si adeverinta de venit

Buna seara,
Am o mare rugaminte la dvs si anume : lucrez la o firma din luna mai 2012 si zilele trecute am solicitat o adeverinta cu veniturile pe anul 2012 (in locul fisei fiscale ), se pare ca in adeverinta sunt trecute alte venituri fata de cele incasate de catre mine ...si anume mai mari. Expl: adeverinta 2012 luna mai: venit brut 1843/ ded personale 0 / venit baza de calcul 1558 / impozit lunar 249 lei; din cate am invatat la scoala salariul net se calculeaza ded pers+ venit baza de calcul - impoizt lunar si anume 0+1558-249 = 1309 lei ( iar eu pe extrasul de cont am incasat 1192 lei ) ..iar exemplele pot continua pe fiecare luna in parte. Diferenta intre salariul primit si cel trecut in adeverinta figureaza de la 80 lei pana la 198 lei. Aveti idee de unde provin aceste diferente ? Mentionez faptul ca eu am lucrat si in zilele de weekend, dar ne dadeau liber pe timpul saptamanii, iar inafara de salariu primeam si bonuri de masa . Salariu meu variaza de la luna la luna pt ca incasam si comisioane din vanzari. Va multumesc foarte mult. O seara buna !
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:13, 24 Octombrie 2013
Este foarte possibil sa fie o neconcordanta intre Declaratia 112 si statul de plata si de aici diferentele ... in caz ca asta e problema trebuie facuta de declaratie rectificativa
Pe AvocatNet exista la rubrica Instrumente utile , un calculator de salariu. Puteti vedea aici www.avocatnet.ro/content/cal... .
Daca insa in afara de salariu mai primiti de exemplu si alte beneficii sau avantaje in natura, aceste nu le aveti incluse in acest calculator de salariu. De exemplu daca primiti si tichete de masa, impozitul retinut va fi mai mare cu impozitul pe valoarea tichetelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical Adriyadriana Adriyadriana Buna ziua,am o întrebare,am concediu medical de pe 13 -17 noiembrie 2017 ,as dori sa stiu deacă mi se va plati.Menționez ca nu am inca 6 luni lucrate,sunt ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza ioanarrr ioanarrr Buna seara, Pe fluturasul de salariu am trecut 1279 RON (salariu net pe care il voi lua maine), insa salariul meu de baza este 1300 RON. Este posibil sa ai ... (vezi toată discuția)