avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... v-c dupa moartea sotului/sotiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

v-c dupa moartea sotului/sotiei

Am auzit mai multe pareri si nu stiu care trebuie luata in considerare. In cazul in care unul dintre soti decedeaza dupa 50 de ani de casatorie si 3 copii, facuti impreuna, fara sa lase nici un act, nici celui ramas in viata nici vreunui mostenitor, cine decide asupra bunurilor celor doi (casa , teren)? Ma refer la faptul daca cel ramas in viata poate sa vanda fara acordul copiilor. Presupun ca moare bunica, bunicul poate sa vanda casa si terenul dobandit in perioada casatoriei oricui doreste el? Sper ca m-am facut inteles, sunt nou pe forum, si nici nu am cunostinte in domeniu. Va multumesc pentru eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: CiprianHristea , utilizator 14:29, 29 Martie 2009
Nu se poate vinde un bun dupa moartea proprietarului. Acel bun....sau toate bunurile persoanei decedate (ma refer aici si la cota de 50% din bunurile comune sotilor) fac parte dim masa succesorala.
In cazul in care persoana decedata are copiii, masa succesorala va fi impartita in felul urmator: 1/4 ii revine sotului supravietuitor, iar 3/4 revine copiilor.
MULTUMESC PRNTRU AJUTOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Succesiune ankuta ankuta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu situatia urmatoare: O mama cu 2 copii (fata si baiat) decedeaza si se incepe succesiunea. In timpul succesiunii ... (vezi toată discuția)