avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare redobandire permis anulat

Buna ziua!
Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis.
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu actele necesare.
Momentan am asa: cazier juridiciat, test psihologic, copie dupa hotararea judecatoreasca, dovada anularii permisului si taxele aferente: una de 64 lei si alta de 84 lei.
Cu fisa de scolarizare nu sunt lamurit. Cum e legal? Eu am inteles ca imi trebuie o fisa de scolarizare simpla si completata cu datele mele. Sau trebuie sa merg la o scoala de soferi sa iau fisa asta de scolarizare? Dar pentru asta trebuie sa platesc scoala de soferi si nu mi se pare normal odata ce eu nu trebuie sa urmez cursurile unei scoli de soferi.
Si inca o intrebare? Imi trebuie si fisa medicala?
Va multumesc!
ART. 116 din Codul rutier roman spune:
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
...
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere presupune necesitatea următoarelor documente:

-cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant;

-fişa de şcolarizare, completată cu datele personale ale solicitantului, care va cuprinde pe verso şi avizul medical;

-avizul psihologic;

-certificat de cazier judiciar;

-fişa deţinătorului permisului de conducere - taxa de examinare;
-copie act de identitate;

-copie act de studii;

-copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, cu menţiunea definitivă;

-dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat alecs_busty alecs_busty Buna ziua , pe 14 noiembrie anul acesta urmeaza sa imi expire pedeapsa de anulare a permisului pe perioada de un an de zile , tin sa mentionez ca 14 nov este ... (vezi toată discuția)
Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)
Cand pot sustine examen pentru redobandirea dreptului de a conduce? ilias25 ilias25 in urma cu doi ani am avut un accident rutier! am fost singur in masina baut si cu permisul suspendat. nam cauzat decat avariarea masinii mele! as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)