avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plangere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plangere

Sunt administratorul unei mici societati comerciale de prestari servicii;
Pe data de 31. august 2013 a incetat contractul de prestari servicii pentru un beneficiar. La data incetarii contractului, beneficiarul urma sa-mi achite contravaloarea unor facturi in valoare de peste 30 000 lei (ron) si a unei facturi de penalitati in valoare de aprox. 4 500 lei (ron). Aceasta ultima factura a fost intocmita in baza prevederilor contractuale care prevedeau penalitati suportate de beneficiar ca urmare a intarzierilor in plata facturilor conform termeneleor stabilite.
Din data incetarii contractului de prestari servicii -31.08.2013- pana in prezent beneficiarul in cauza nu a achitat nici o factura si nici sanse nu sunt pentru achitare. Doresc sa-l chem in fata instantei de judecata pentru recuperarea creantelor. Va rog sa ma sprijiniti cu sfaturi competente si sa-mi recomandati si un model de plangere pentru instanta de judecata. Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 09:15, 23 Octombrie 2013
Buna ziua,
aveti posibilitatea de a introduce o ordonanta de plata intemeiata pe dispozitiile art. 1013 si urmatoarele din Noul Cod de procedura civila, fie o actiune in pretentii intemeiata pe dispozitiile Codului Civil.
Avantajul introducerii ordonantei de plata, este acela ca veti achita o taxa de timbru fixa in cunatum de 200 lei si se va solutiona mult mai repede decat un litigiu pe dreptul comun.
Din date oferite de dvs. consider ca este oportuna introducerea unei ordonante de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Oana-Maria Pitiritean, Avocat
va puteti intemeia cererea :
- in temeiul dispozitiilor ordonantei de plata.(1013 Cod procedura civila)-cererea se solutioneaza mai repede, insa trebuie sa parcurgeti o procedura prealabila si anume comunicarea somatiei, conform art. 1014 C.P.Civ
- sau puteti merge pe actiune in pretentii -procedura de drept comun-procedura prealabila:informarea privind avantajele medierii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de prestari servicii? adela05 adela05 Daca am de recuperat bani de la un client, in urma unor servicii pe care I le-am prestat in baza unui Ctr de Prestari Servicii, care e procedura prin care mi-I ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am inteles ca incepand cu 01.02.2013 se abroga Ordonata nr. 5/2011 privind Somatia de plata. In cazul in care am un client, persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)