avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesorul persoanei juridice radiate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesorul persoanei juridice radiate?

Doua societati comerciale incheie un contract de v-c materiale de constructii. Pentru garantarea sumei reprezentand c/v marfa a fost incheiat IN FORMA AUTENTICA un contract de garantie imobiliara cu ipoteca cu o terta persoana in calitate de garant.
Dupa un timp societatea cumparatoare solicita deschiderea proc.insolventei, se admite,... se inchide procedura si apoi firma se radiaza de la RC.
De la cine recuperez banii pe marfa vanduta? As introduce o Ordonanta de plata pentru obtinerea unui titlu executoriu pentru obligatia din contractul de v-c dar...cu cine ma judec? Cu fostul administrtor (si asociat unic) in calitate de succesor al firmei falite?
As trece la executarea silita direct in baza Contractului de garantie imobiliara cu ipoteca dar...nu cred ca ot executa garantul fara sa am titlu pe obligatia principala din contractul de v-c.
Contractul acela autentic ce este?
Da, este facut la notariat si apoi notat in CF.
Ma gandeam sa chem in judecata in OP atat pe fostul admin al societatii radiate (in nume personal deoarece am un Angajament de plata facut cu el inainte de lichidarea firmei, in care isi ia angajamentul atat in calitate de admin cat si in nume personal ca va achita toata datoria garantata cu ipoteca, in maxim 6 luni de la semnarea angajamentului), cat si pe garantul ipotecar.
Am priceput ca e autentic... ce contract este?
Cred ca va duceti cu toate actele la un avocat, e cel mai simplu. Si-asa daca doriti sa actionati in judecata pe cineva, tot acolo ajungeti. Mai bine va duceti de-acum sa va spuna daca trebuie sau nu sa mai actionati in judecata.
Cu tot respectul d.na avocat dar...am scris in prima postare ce contract este, respectiv ”contract de garantie imobiliara cu ipoteca”...
Ms oricum...
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
DanyD, utilizator
Da, nu vreau sa stiu denumirea lui, ci care e cauza actului, parti, obligatii solidare/subsecvente, conditie... e posibil sa-l puteti executa si basta, insa trebuie vazut daca acel act e subsidiar altuia sau are o garantie de sine statatoare sau ce alte conditii exista in el.
Imi cer scuze ca nu v-am clarificat ce anume urmaresc atunci cand va intrebat de act, am avut putintel senzatia ca ati avea ceva cunostinte de drept si poate am fost, din aceasta cauza, prea lacunara.
Pentru a vedea ce puteti face ar trebui analizat acel contract. Poate il duceti la un avocat sa se uite pe el.

Alte discuții în legătură

Executare silita pornita impotriva altei persoane decat debitorul real Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie cu ipoteca. Debitor SC X SRL. Inainte de inceperea executarii silite creditorul este de acord printr-o Declaratie ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpara o casa de la un vanzator care are ipoteca conventionala? dr_bucuresti dr_bucuresti As vrea sa cumpar o casa de la cineva care are o ipoteca conventoinala pe acea proprietate. Sub ce forma poate afecta aceasta cumparatorul? Ipoteca ... (vezi toată discuția)
Declaratie de imprumut bani la notar PaolaD PaolaD Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de ... (vezi toată discuția)