avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare dintr-un punct de lucru in altul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare dintr-un punct de lucru in altul

Firma la care lucrez are mai multe puncte de lucru in Bucuresti. Eu am fost angajat pt punctul de munca x si lucrez acolo de 5 ani. firma doreste sa ma mute la un alt punct de munca y, pe acelasi post, fara a.mi specifica motivele. Nu doresc sa merg la acel loc de munca deoarece distanta este prea mare si nu am legaturi bune ratb. In cim este specificat ca sunt angajat pt pct de lucru din Bucuresti, nefiind mentionat care. Pe ce perioada pot fi mutat fara acceptul meu?

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:50, 24 Octombrie 2013
1. Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

2. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

3. Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an. În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.

4. Locul muncii este determinat de angajatorul şi localitatea în care se prestează munca. În temeiul art. 17 alin. 2 lit. b) din Codul muncii, în contract trebuie să se înscrie locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri, părţile putând recurge în această ultimă situaţie la clauza de mobilitate reglementată de art. 25 din acelaşi cod.

5. Locul muncii nu poate fi modificat, pe parcursul executării contractului decât prin acordul părţilor sau, unilateral, de către angajator, numai în cazurile prevăzute de lege.
Eu cred ca puteti fi mutat oricand e durata nedeterminata, fara acordul dvs.
Daca in contractul de munca nu aveti trecuta adresa exacta a punctului de lucru, atunci locul muncii dvs. este oficial oricare punct de lucru din Buncuresti, in functie de activitatea si dispozitiile angajatorului. Daca sunteti trimis la alt punct de lucru din Buc decat cel in care ati fost pana acum, nu este nevoie de detasare / delegare, ci doar de o dispozitie interna, ca atunci cand va mutati dintr-un birou in altul in aceeasi cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Cum este legal? JulieC JulieC Muncesc ca si Project Manager la o firma, conduc un proiect de modernizare sustinut din fonduri europene.Patronul si cu mine am decis ca este mai bine sa ma ... (vezi toată discuția)
Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)