avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O microintreprindere poate investi in fonduri mutuale ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O microintreprindere poate investi in fonduri mutuale ?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta intrebare, cea din subiect, si anume:

O microintreprindere isi poate plasa lichiditatile la un moment dat intr-un fond deschis de investitii ? Ma tot framanta problema asta, pentru ca indiferent care ar fi raspunsul corect, intervin niste scenarii contradictorii, si anume:

1. Daca da, atunci cum se impoziteaza castigurile ? Ce inseamna venit, ca sa pot aplica 3% la el ?

2. Daca nu, atunci orice microintreprindere din romania care nu doreste impozit de 3% pe venit, ci prefera impozit de 16% pe profit poate subscrie 100 ron la un fond deschis de investitii si apoi rascumpara unitatile de fond, si gata, nu mai e microintreprindere.

Dar in cazul tranzactionarii printr-o SSIF direct pe piata de capital ? Este acelasi lucru ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri unitati bcr gabi.b gabi.b CUM SE IMPOZITEAZA VENITURILE OBTINUTE DE SOCIETATE DIN UNITATI CUMPARATE DE LA BCR SI RASCUMPARATE LA TERMENE DIFERITE NU TOATE IN ACEEASI ZI? (vezi toată discuția)
Majorare capital social sau adaugare cod caen dsioma dsioma buna ziua am o microintreprindere si in prezent platesc impozit pe venit. obiectul de activitate este comert online, dar eu tranzactionez si pe BVB la ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)