avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Nedepunerea unei declaratii acum 5 ani
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Nedepunerea unei declaratii acum 5 ani

La o societatea care nu mai desfasura activitate, contabila depunea declaratiile lunar, cu zero. Din pacate declaratia pe luna octombrie 2007 a uitat sa o depuna. Restul sunt la zi. Am primit o instiintare ca as avea o suma f mare de plata conform unei decizii din decembrie 2012 (un tva calculat ``estimativ``, dobanzi, penalitati). Se poate contesta suma si cum? Mentionez ca la sediul firmei nu a sosit nici o alta instiintare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei42 , utilizator 10:48, 30 Martie 2014
Deciziile de impozitare trebuie sa fie contestate in termen de 30 de zile de la primire;
nu am fost anuntat..finantele spun ca s-au trimis recomandat....dar la mine nu a venit posta
dupa, nu se mai pot contesta?
Din pacate nu. Potrivit art.207 alin.(1) din Codul de procedura fiscala,contestatia poate fi depusa in termen de 30 de zile de la data COMUNICARII actului administrativ fiscal,sub sanctiunea decaderii.
Am primit raspuns negativ de la finante.Daca pot dovedi prin expertiza contabila ca nu aveam datorie catre stat, pot contesta suma in instanta?
Buna ziua,

Ar mai fi posibilitatea de a depune declaratia perioadei respective pe 0 cu amenda, urmata de solicitarea anularii deciziei respective pe considerente de lipsa de obiect. Daca s-a trimis recomandata, ar fi trebuit sa semnati pentru ea.

Numai bine
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
CONTABIUM, Contabil

Alte discuții în legătură

Termen de depunere contestatie teodor82 teodor82 Buna seara. Cum se calculeaza termenul de depunere a unei contestatii la finante? Conform art. 177 din Codul de procedura fiscala \"(1) Contestaţia se va ... (vezi toată discuția)
Control anaf LucicaBuzea LucicaBuzea Buna seara ,in urma unui control ANAF ( nu la firma ,s-a venit cu procesul verbal gata facut ) ni s-a adus la cunostinta ca datoram statului diferenta impozit ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii de imputare cartiano45 cartiano45 Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 ... (vezi toată discuția)