Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala, deoarece un agent constatator (functionar public la data respectiva), nu a transmis la finante pentru executare, un proces verbal de contraventie. Precizez si faptul ca la data la care s-a emis decizia de imputare, agentul constatator nu mai era functionar public (raportul sau de serviciu a incetat cu acordul partilor). Cum se contesta aceasta decizie de imputare? Se face plangere prealabila la organul emitent conform art. 7 din Legea 554-2004 sau se face direct contestatie in instanta?
141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala spune ca daca nu se face plata in termen de 15 zile de la data comunicarii deciziei de imputare, decizia devine titlu executoriu. Asta inseamna ca pot contesta decizia in instanta in termen de maximum 15 zile? Exista undeva un text legal care sa spuna cum si la ce instanta se poate contesta o decizie de imputare? Va multumesc.
1) Se contesta Decizia de imputare- respectand termenul prevazut in vederea formularii contestatiei;
2) Plangere prealabila daca va este respinsa contestatia
3) Actiune la instanta de contencios administrativ
Contestaţia se va depune în termen de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii - art.207 alin.1 C.proc.fisc.