avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestarea unei decizii de imputare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestarea unei decizii de imputare

Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala, deoarece un agent constatator (functionar public la data respectiva), nu a transmis la finante pentru executare, un proces verbal de contraventie. Precizez si faptul ca la data la care s-a emis decizia de imputare, agentul constatator nu mai era functionar public (raportul sau de serviciu a incetat cu acordul partilor). Cum se contesta aceasta decizie de imputare? Se face plangere prealabila la organul emitent conform art. 7 din Legea 554-2004 sau se face direct contestatie in instanta?
141, alin. 7 din C. Proc. Fiscala spune ca daca nu se face plata in termen de 15 zile de la data comunicarii deciziei de imputare, decizia devine titlu executoriu. Asta inseamna ca pot contesta decizia in instanta in termen de maximum 15 zile? Exista undeva un text legal care sa spuna cum si la ce instanta se poate contesta o decizie de imputare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 20 August 2012
1) Se contesta Decizia de imputare- respectand termenul prevazut in vederea formularii contestatiei;
2) Plangere prealabila daca va este respinsa contestatia
3) Actiune la instanta de contencios administrativ
Se contesta respectand termenul de 15 zile sau in alt termen?
Contestaţia se va depune în termen de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii - art.207 alin.1 C.proc.fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emiterea deciziei de imputare pentru un fost functionar public, care in prezent are raportul de serviciu incetat moose007 moose007 Am fost functionar public cu atributii in a aplica sanctiuni contraventionale. In luna mai a anului 2012, am incetat raporturile de serviciu prin acordul ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unei decizii de imputare fl.neagu fl.neagu Nerespectare articolului 30 alin(4) din OG 121 din 1998(Raspundere materiala a militarilor), cu privire la termenul de cel mult 15 zile cand trebuie comunicata ... (vezi toată discuția)
Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)