avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... emiterea deciziei de imputare pentru un fost ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

emiterea deciziei de imputare pentru un fost functionar public, care in prezent are raportul de serviciu incetat

Am fost functionar public cu atributii in a aplica sanctiuni contraventionale. In luna mai a anului 2012, am incetat raporturile de serviciu prin acordul partilor. In luna ianuarie 2012, am aplicat o sanctiune contraventionala de 8.000 lei unei societati comerciale dar nu am trimis procesul verbal de contraventie la Directia Generala a Finantelor Publice (am omis). Procesul verbal nu a fost contestat in instanta si nici nu s-a platit amenda.
Potrivit art. 141, alin. 7 din C. Pr, fiscala, "Netransmiterea proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în termen de 90 de zile de la emiterea de către organele competente atrage anularea acestora prin decizie de către conducătorul organului emitent. Conducătorul organului emitent al titlului executoriu are obligaţia emiterii deciziei de imputare a contravalorii contravenţiei personalului care se face vinovat de întârziere. Decizia de imputare se comunică de către organul emitent persoanei vinovate, care trebuie să achite contravaloarea contravenţiei în termen de 15 zile de la data comunicării deciziei. La expirarea acestui termen, decizia devine titlu executoriu. Contravaloarea contravenţiei înscrise în decizia de imputare se face venit la bugetul de stat sau bugetul local căruia i se datora, potrivit legii, amenda contravenţională. Termenul de 90 de zile se prelungeşte cu perioada scursă în procedura de contestare a proceselor-verbale de constatare a contravenţiei.
Problema pe care o pun in discutie este urmatoarea: daca eu nu mai sunt functionar public, atunci cum mi se poate da o decizie de imputare? Reamintesc ca in prezent, incepand cu luna mai 2012, nu mai sunt functionar public, deoarece am incetat raportul de serviciu prin acordul partilor.
Va rog sa-mi spuneti, care este modalitatea legala prin care conducatorul instirutiei publice la care am lucrat pana in luna mai 2012, poate sa ma oblige ca sa platesc cei 8.000 de lei?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Termenul de trimitere al p-v de amenzi de catre politie la primarii pentru luare in evidenta ana55 ana55 termenul de trimitere al P-V de amenzi de catre politie la primarii pentru luare in evidenta,(deci ma refer de la data intocmirii si data trimiterii la ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare titirca titirca Va rog sa ma ajutati cu o speta a unui prieten(sa-i spunem X),angajat intr-o institutie publica: deci,X are ca atributie de serviciu sa inainteze organelor ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii de imputare cartiano45 cartiano45 Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 ... (vezi toată discuția)