avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din spatiu

Buna seara! Ce demersuri sunt necesare pentru a evacua pe cineva din spatiu? chiar si prorpiul fiu. Acesta nu mai locuieste la mine de 3 ani s-a mutat in alta parte dar totusi fara a-si schimba domiciliul din buletin. Tin sa mentionez faptul ca intre timp i-a expirat buletinul iar acesta figureaza din nou ca fiind luat in spatiu de mine cu toate ca eu nu mi-am dat nici un acord, nu am fost instiintata de nimeni si nici nu am fost chemata la primarie pentru a-mi da acordul, pur si simplu m-am trezit ca figureaza din nou ca fiind domiciliat la adresa mea (in trecut au fost niste certuri iar fiul si-a vazut de viata lui impreuna cu iubita sa iar acum vine si ma deranjeaza, ma trezesc cu el in casa, imi vorbeste urat si ma ameninta). Intrebarea mea este cum as putea sa-l scot din spatiu ce demersuri trebuie facute pentru ca el sa nu mai aiba accesul pe proprietatea mea? Si eventual cum se explica faptul ca el are domiciliul la adresa mea dar totusi fara sa-mi fi dat eu acordul, o semnatura sau ceva de genul... Va rog frumos ajutati-ma! O seara excelenta in continuare!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 27 Octombrie 2013
Este curios intrucat se cere acordul scris al proprietarului...

I-ati vazut noul act de identitate si sunteti sigur ca este asa?
Da sunt foarte sigur, anumite plicuri ii veneau la adresa mea si pe plic, unde-i scria si numele ii scria si adresa mea, asta chiar si dupa ce si-a schimbat buletinul. Am fost si am facut si o anumita plangere la politie in legatura cu diverse amenintari iar acestia l-au gasit in baza de date si mi-au aratat poza, m-am uitat de curiozitate si la domiciuliu, si da intr-adevar figureaza cu domiciliul la adresa mea..
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
ionut321, utilizator
Cu domiciliul actual sau cu ultimul domiciliu cunoscut?
Cu domiciliul actual. Deci el are domiciliul la mine acasa desi nu locuieste aici. Dupa ce i-a expirat buletinul si-a facut altul nou tot cu domiciliul la adresa mea dar totusi fara acordul meu si nu stiu cum se explica acest lucru... De asta v-am cerut sfatul, ce as putea sa fac sa-l scot din spatiu si cum anume sa procedez deoarece ma deranjeaza si vine cu diverse amenintari... Asa avandu-l scos din spatiu presupun ca as putea face o citatie la politie deoarece am fost si am reclamat si totusi cei de acolo mi-au zis ca acesta are dreptul sa vina deoarece e fiul meu.. Fiul meu, fiul meu dar nici sa stau in casa cu frica,a vand in vedere ca uneori mai vine si beat si face scandal... Stiu si eu ca are si el drept la mostenire dar totusi nu se procedeaza asa cu scandal, de aceea doresc sa-l scot din spatiu si sa fac o citatie sau cv la politie sa-i puna interdictie sa mai intre pe proprietatea mea pana la impartirea mostenirii....
pana la impartirea mostenirii....

Incepeti sa va apropiati.. apartamentul a fost bun comun cu sotia decedata- mama lui si va intrebati cum de are domiciliul in ap ?
Ar trebui sa dezbateti succesiunea si sa faceti partaj, sa-i dati sulta ce i s-ar cuveni si gata.
Evacuare veti obtine doar in cadrul unui ordin de restrictie pt violenta in famile, asta daca reusiti sa dovediti ca e violent si pt o perioada mica de timp.
Solutia asta ar fi, sa dezbateti succesiunea si sa iesiti din indiviziune.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu intrebare tzeus tzeus Buna ziua, As avea o intrebare. Daca eu si sotia mea luam pe cineva in spatiu, iar mai tarziu unul dintre noi moare se poate vinde apartamentul daca ... (vezi toată discuția)
Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc? mancipri mancipri Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoana din spatiu bibacj bibacj Evacuare persoana din spatiu Vecina locuieste in apartamentul proprietate personala impreuna cu un barbat de 2 ani. El a devenit violent verbal, a inceput ... (vezi toată discuția)