avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de folosință locuință de către unul dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de folosință locuință de către unul dintre moștenitori: pot intra ceilalți în apartament ori de câte doresc?

Mama, tata, fiul, si sotia acestuia fiica si copilul acestuia (nepot) locuiesc impreuna in apartamentul proprietate personala a parintiilor. In anul 2005, tatal decedeaza, nu se face succesiunea. In anul 2008, fiica se casatoreste si paraseste apartamentul singura fara fiu. In anul 2017, nepotul lui, cu acordul bunicii i se face buletin pe adresa apartamentului respectiv. In decembrie 2018, mama (bunica) decedeaza, in ianuarie 2019 fiul si sotia acestuia parasesc apartamentul in cauza mutandu-se intr-o alta locuinta, proprietatea acestora.In apartament ramane sa locuiasca doar nepotul. Mentionez faptul ca in momentul de fata mutatia pe acel apartament o mai au doar nepotul si fiul.Dupa plecarea acestora din apartament de foarte multe ori fiul si fiul acestuia vin in "control" fie ca nepotul este acasa ,fie ca este lipsa.Aceste vizite sunt facute de multe ori la ore neadecvate si de fiecare data cei doi cauta scandal cu nepotul, mentionez ca inca nu au fost chemati pentru dezbaterea mostenirii, va rog sa-mi spune-ti daca fiul si fiul acestuia odata plecati, pana la dezbaterea mostenirii au dreptul sa intre in apartament si efectiv sa il terorizeze pe nepot, nepotul trebuie sa ascunda bunurile de valoare de frica, ca unchiul,sotia acestuia si varul sau sa nu i le fure. De asemenea ei i-au mancat si mancarea din frigider.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:09, 6 Iunie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Până la dezbaterea succesiunilor după ambii părinți decedați , fiul decedatului cât şi soția pot locui în acel apartament cu sau fără voia nepotului . Deci sânt îndreptătitî să intre în apartament . În privința bunurilor pe care nepotul le ascunde,şi ele întră în masa succesoeală !
!1. Parintii ( mama si tata) decedati.
2. 2 copii,Baiat si fata
3. fiecare cate un copil
Cum ramane cu Art 71., alin .( 2 ) NCC ? Se aplica in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
mancipri, utilizator
Sotia fiului decedatilor nu are mutatie acolo. Decedata a refuzat sa o mai primeasca pe nora in apartament. A refuzat sa ii mai faca mutatia acolo deoarece nora a batut-o , De cand bunurile personale ale nepotului intra in masa succesorala ?! De dreptul la viata privata ati auzit?
Va rog cititi cu atentie inainte sa dati un raspuns.....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
mancipri, utilizator
Doar copiii decedatilor au dreptul la mostenire, nepotii nu, doar in cazul in care decedeaza copiii decedatilor atunci pot sa vina nepotii la mostenire. Deci nepotul nu are nici un drept asupra bunului respectiv.

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie pe baza de testament dorinantik dorinantik Cum pot intra in posesie pe baza de testament ? Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa ... (vezi toată discuția)
Apartament trecut cu contract vz-cumparare Mirela42 Mirela42 Buna ziua, As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar bibicu_56 bibicu_56 Buna ziua! In urma efectuarii succesiunii, la notar s-a facut un act de partaj voluntar intre succesori, adica mama si cei 2 fii. unul dintre fii a primit un ... (vezi toată discuția)