avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament trecut cu contract vz-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament trecut cu contract vz-cumparare

Buna ziua,
As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu includerea drept uzufruct pt ei , in sensul ca nu pot vinde apartamentul decat dupa moartea lor. Intre timp unul dintr parinti a decedat in anul 2006, tatal meu . In acest apartament a locui pana de curand fratele meu, decedat in martie a.c si a ramas sa stea impreuna cu mama, in continuare, cumnata mea. Ei au avut impreuna un apartament pe numele fratelui, dar din cauza unor probleme legate de niste imprumuturi bancare cu ipoteca, banca le a luat casa. Fratele intotdeauna m a urat spunand ca aici este si dreptul lui si ca mama nu ia dat nimic, ca acel apartament a fost cumparat de el, dar stiu ca la momentul respectiv parintii mei au facut un CAR sa il cumpere..in fine ..nu asta e pb.. Problema este ca atat fratele meu si sotia lui au avut ulterior buletinul incepand din 2012 pe adresa apartamentului meu, respectiv unde sta acum cumnata si mama.; (mentionez ca eu stau cu sotul intr un apartament pe aceeasi scara cu mama (soarta) , dar acesta este in aceeasi circumstante trecut inainte de casatorie pe numele lui.).. Problema semnalata este ca atat cumnata mea cat si fiul ei, care intre timp s a mutat si si a contractat o casa prin PRIMA CASA au ramas cu mutatia aici.. nepotul meu chiar daca s a mutat de 4 ani din apartamentul mamei (mentionez ca eu figurez la DIRECTIA IMPOZITE SI TAXE LOCALE , unde platesc impozitul), nu si a schimbat buletinul. Am intrebat o pe cumnata mea si a zis ca nu e problema mea... in prezent mama este incadrata si in grad de handicap cu dementa mixta, si am grija de ea. Cumnata mea sta in continuare cu mama, nu s a pus problema sa o evacuez, dar la o adica, dupa decesul mamei, daca vreau sa vand apartamentul nu stiu daca o sa am probleme cu ei, cu ce o sa m a confrunt...
Ce sfat imi dati?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
Mirela42, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:22, 3 Octombrie 2023
este o problema stufoasa...baiatul acela este fiul fratelui sau numai al cumnatei dvs? de regula si actul de vanzare-cumparare, cand este vorba de frati - sau mostenitorii lor, poate fi atacat daca se demonstreaza a fi o donatie deghizata
Da. baiatul este fiul fratelui si al cumnatei; nu a fost o donatie deghizata din moment ce a fost facuta cu contract de vanzare cumparare acum 27 ani, ei la acel moment avand un apartament pe numele fratelui; pe care asa cum am spus l au pierdut ulterior in 2012. Asa au consideta parintii mei ca e corect si fata de mine.. problema este , in situatia in care voi dori sa vand apartamentul, daca va fi cazul peste ani, cum procedez cu cumnata si nepotul meu care nu si a facut mutatia in casa care locuieste.. fac plangere la politie: sau cum.. corect ar fi sa gasim o solutie amiabila..dar tupeul este mare pt ei..ce sa zic
Astept un feed back
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
veti cere evacuarea lor in instanta daca nu vor sa plece, e simpla treaba.
ca sa atace acel act, ar trebui sa atace actul ca e donatie deghizata si sa si probeze. daca ziceti ca si fratelui i-a dat casa, ataca degeaba.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Problema este ca fratele meu a decedat. Sotia lui sta in continuare cu mama,,e destul de dificil sa evacuezi un om aflat intr o asa suferinta. Intrebarea era ce se intampla daca dupa decesul mamei (sper sa fie cat mai tarziu posibil), vreau sa vand casa. Atat cumnata mea cat si baiatul ei care nu sta acum cu ea, au mutatia facuta pe adresa locuintei trecuta pe numele meu (unde sta acum mama)...

Deci nepotul meu s a mutat de 4 ani in casa lui (achizitionata prin PRIMA CASA), dar nu inteleg de ce nu si a schimbat buletinul? ce poate sa insemne asta..
Multumesc
doamna, ca si-a schimbat sau nu buletinul e irelevant. dupa ce decedeaza mama, ii puteti evacua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune rodidoina rodidoina Dupa moartea tatalui meu, am mostenit, impreuna cu fratele meu si mama mea apartamentul parintilor, in care locuim, eu cu sotul si fiul meu, impreuna cu mama. ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)