avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Dupa moartea tatalui meu, am mostenit, impreuna cu fratele meu si mama mea apartamentul parintilor, in care locuim, eu cu sotul si fiul meu, impreuna cu mama. Eu am locuit totdeauna impreuna cu parintii, in timp ce fratele meu locuieste de 30 de ani in provincie. Am facut imbunatatiri in casa si mi-am ajutat parintii, i-am ingrijit cand au fost bolnavi, le-am platit tratamentele medicale, etc.
Desi in timpul vietii tatalui nostru fratele meu declarase in repetate randuri ca va renunta la succesiune in favoarea mea, nu a facut acest lucru. Mai mult, s-a coalizat cu mama, si au declarat ca vor avea grija sa nu mai primesc nimic dupa moartea mamei. As vrea sa stiu daca este posibil ca mama noastra sa doneze sau sa vanda partea ei din apartament fratelui meu, in asa fel incat sa fiu privata de partea mea din apartament dupa moartea mamei. Daca este posibil, ce as putea face ca sa evit acest lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:07, 2 Martie 2012
Singura posibilitate de a va lipsi de partea dvs. este printr-un contract de vanzare-cumparare. Totusi, si acesta poate fi atacat ca donatie deghizata.
Mama poate face contract de vanzare cumparare catre fratele meu pentru apartamentul in care eu locuiesc si din care detin si eu 3/16, fara acordul meu? Poate sa vanda o bucata din apartament?
da,poate vinde partea ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament trecut cu contract vz-cumparare Mirela42 Mirela42 Buna ziua, As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)