Cum pot intra in posesie pe baza de testament ?
Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa solicit la notar Certificatul de mostenitor ? ce pot face cu acest certificat ?
Cand se va deschide succesiunea va prezentati la notariat cu testamentul.
Discutati cu nepotii si sora unchiului daca au deschis procedura de succesiune sau o puteti deschide dvs. in calitate de beneficiar din masa succesorala.
Trebuie dezbatuta succesiunea.Operatiunea de dezbatere succesorala se finalizeaza cu emiterea certificatului de mostenitor .( succesiunea este una testamentara ).
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand, pe cale notariala(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).
La adresa unchiului locuieste un fiu al sotiei din alta casatorie dar care nu are deocamdata deschisa vreo succesiune,are decat carte de identitate pe adresa. Eu pe linga testament am si un contract de inchiriere incheiat la adm.financiara cu durata de 10 ani in contract e trecuta ca inchiriata intreaga locuinta. Pot face plangere penala pentru tulburare de folosinta impotriva fiului vitreg? deoarece acest fiu banuiesc ca nu vrea sa paraseasca locuinta. Iar succesiune dupa mama sa nu cred ca o va face curand deoarece au trecut 14 ani de la decesul mamei si costa peste 2500 euro. Pana una alta il pot da afara ?