avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cat ma costa cartea de munca?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cat ma costa cartea de munca?

Buna ziua,

Intrebarea mea este: daca nu sunt agajata dar am carte de munca si vreau sa imi platesc singura totul cat m-ar costa? se poate sa imi platesc singura...pt a avea asigurare de sanatate si vechime in munca..
Acestea se platesc la salariu minim pe economie, sau la orice suma?
multumesc.
:(

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:48, 25 Octombrie 2013
Puteti sa va platiti singura contributia la sanatate la finante, ca persoana fara alte surse de venit cu buletinul, in valoare de 44 lei pe luna, pana pe 25 a lunii urmatoare. Valoarea rezulta prin aplicarea procentului de 5,5% la valoarea salariului minim brut pe economie care acum e de 800 lei.
Pentru contributia la pensie mergeti la casa de pensii de care apartineti cu domiciliul si incheiati un contract. Veti plati in acest an la ei direct la caserie suma minima de 244 lei la un venit asigurat de 778 lei dar puteti sa solicitati sa platiti si mai mult daca doriti. Veti face plata pana pe 25 a lunii urmatoare celei pentru care platiti.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale platite de angajat claudela claudela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate proceda in lipsa unui contract de munca pentru a beneficia de somaj, pensie, sanatate etc..... Unde se platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 2 ani simina_28 simina_28 Luna viitoare copilul implineste 2 ani,nu ma intorc la servici ca nu am cu cine lasa copil,pot sa imi platesc eu sanatatea si ce mai e de platit? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)