avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... CAS din chirie si salariu - dubla impunere!!!???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

CAS din chirie si salariu - dubla impunere!!!???

Buna ziua.
Imi puteti spune daca, potrivit OUG.88/2013, in situatia in care eu sunt salariat si realizez si venituri din chirie, o sa platesc de doua ori CAS-ul?
Mi se pare o aberatie logica si juridica.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vladion2005 , utilizator 13:47, 25 Octombrie 2013
de la anul, da. Nu e dubla impunere. Practic se aplica cas la toate sumele incasate, nu doar la salarii.

edit: cas-ul la chirii se aplica la aceeasi baza la care se aplica si impozitul, adica la 75% din venitul brut.. Facand niste mici calcule rezulta practic ca se anuleaza acea deducere de 25%
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
lucianrosca, utilizator
Multumesc pt raspuns.
Dar totusi citind ordonanta, inteleg art.296 ind.23 alin.(4) Cod fiscal nu se modifica. Deci nu se va aplica in continuare exceptia pt cei care obtin venituri din salarii?
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
vladion2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chirii din anul 2014, calcul baza de impozitare LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o intrebare intrucat nu am reusit sa inteleg mai nimic din cum este explicata baza pentru impozitare in articolul de lege prezentat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Plata cas in baza contract inchiriere locuinta jorj10 jorj10 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu un aspect: Sunt co-proprietar impreuna cu tatal meu al unui apartament pe care dorim sa il ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cod 01 si prenatal cod 08 pentru februarie 2013 denisimona denisimona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la calculul salariului net pentru luna februarie 2013. De la 1 pana pe 15 feb. 2013 (11 zile lucratoare) am fost in concediu ... (vezi toată discuția)