avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impunere din oficiu contributie CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impunere din oficiu contributie CAS

Buna ziua. Ma confrunt cu 2 probleme legate de impozitul CAS.Sunt angajata de 15 ani cu carte de munca , lucrand in invatamant si platind lunar contributiile la stat, in paralel obtinand venituri suplimentare ca si agent de asigurare, plus o chirie pe un spatiu. Primesc de 2 luni tot felul de hartii de la CAS judeteana ca am de platit retroactiv diferite sume de bani din veniturile suplimentare, ca si contributii la sanatate.
Pentru veniturile din asigurari s-au calculat contributii retroactive pe perioada 2010-2012, iar pe chirie- pentru anul 2011. Potrivit directorului de la firma de brokeraj cu care colaborez ,doar din 1 iulie 2012 trebuie sa platesc contributia CAS din asigurari,lucru pe care il fac pentru ca suma respectiva se retine de catre cei de la firma.Dar cei de la Casa de Asigurari zic ca nu e adevarat, ca trebuie sa platesc, desi sunt angajata, pe orice venit suplimentar, indiferent de natura lui, din prima luna a obtinerii venitului. Suntem peste 30.000 de colaboratori ai brokerului si nimeni nu a platit, dar eu primesc in continuare aceste hartii de la CAS. Mai mult, chiar azi am primit o alta hartie, pentru plata contributiei de sanatate, pentru venituri din chirii, desi potrivit legii ,doar de anul viitor se retin aceste sume. As vrea sa stiu daca cei de la CAS au dreptate si trebuie sa le platesc sumele respective si potrivit caror legi, regulamente, ordonante sau altele.Pentru ca am intrebat pe baza caror legi ma taxeaza si raspunsul a fost: " Asa s-a taxat mereu", fara detalii legale.De la asigurari mi-au trimis directorii o hartie potrivit careia se plateste doar din 1 iulie 2012- care nu mi-a fost luata in considerare, iar pentru chirii inca nu se platesc aceste contributii. Multumesc pentru un eventual raspuns deoarece de 2 luni plimb hartii -si stau la 60 km distanta de sediul CAS- si as vrea sa stiu ce sa fac pe viitor.

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale -dupa iulie 2012 kerekesmargo kerekesmargo Dupa iulie 2012 -cum se calculeaza contributiile sociale pt ven.din drept de autor utilizand sistemul prin retinere la sursa , acest venit fiind singura sursa ... (vezi toată discuția)
Contributia cass pentru contract de colaborare lili222l lili222l Am avut trei ani un contract de colaborare, ca al doilea serviciu.Sint angajata cu carte de munca si platesc CAS, impozit,sanatate, toate contributiile.Mi s-a ... (vezi toată discuția)