avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributia CASS pentru contract de colaborare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributia CASS pentru contract de colaborare

Am avut trei ani un contract de colaborare, ca al doilea serviciu.Sint angajata cu carte de munca si platesc CAS, impozit,sanatate, toate contributiile.Mi s-a refuzat eliberarea cardului de sanatate pe motiv ca am mai lucrat si in alta parte si trebuie sa aduc documentatia necesara la Casa de Asigurari sa stie cite locuri de munca am.Eu platesc impozit pe ambele venituri.Trebuie sa platesc retroactiv?Am fost lipsita de dreptul la asistenta medicala desi platesc lunar comtributia la sanatate.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 21:05, 25 August 2010
din pacate la contract de colaborare si obtinand venituri trebuia sa platiti in afara de impozitul pe venit si contributia la asig de sanatate la veniturile obtinute chiar daca aveti si a-ti avut contract de munca , si casa de sanatate va calcula retroactiv suma datorata pe baza deciziei de impunere plus majorarile si penalitatile de intarziere la zi ;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la asistenta medicala niroz niroz Fiul meu s-a intors din strainatate unde a lucrat cu contract de munca 2 ani in constructii,inainte de asta a lucrat un an la o firma de profile termopan cu ... (vezi toată discuția)
Plata contributii cass daca nu lucrez si nici nu primesc ajutor somaj cocos144 cocos144 Buna seara ! Se poate crea calitatea de asigurat prin plata individuala a contributiiei CASS in situatia ca NU lucrez si NU primesc ajutor somaj ? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas laura pop laura pop Am pensie 730lei si sint pensionata din mai 2008 cu pensie la limita de virsta.In ultimii 4/5 ani nu am lucrat si pt.asta trebuie sa platesc CAS ,pt.perioada ... (vezi toată discuția)