avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,58
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,58

Buna ziua,
Asa cum se poate vedea din titlu am si eu o problema. Stiu ca toata lumea va incepe sa-si dea cu presupusul, sa acuze, etc...A fost o situatie cel putin ciudata si s-a intamplat... In data de 05.07.2013 am fost testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit o alcoolemie de 0,58 mg/alcool pur in aerul respirat. La testarea IML, prima proba 1 la mie a doua 0.80 la mie. DP, permis luat, etc...Anunt din start: fara cazier, angajat, familie, copii, fara nicio pata!
Am tot citit pe net care sunt consecintele faptei mele si m-a cam speriat situatia in care ma aflu. :((... Desigur sunt cazuri asemanatoare dar cred ca fiecare din ele sunt privite separat.
Suntem in 25.10 si nici pana in ziua de azi nu am primit nimic de la politie, parchet sau orice alta institutie a statului. Intrebarile mele sunt de ce nu am primit nimic timp de 4 luni, ce se poate intampla in cazul meu, ce pot face pentru a minimaliza efectele?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin Stefan , utilizator 11:10, 16 Martie 2015
Buna ziua,
Din cele prezentate de dvs., fapta pe care ati savarsit-o constituie infractiune potrivit art.87 din OUG 195/2002.
Cu siguranta veti fi citat de catre organele de cercetare penala pentru a fi audiat.
In principiu, veti fi trimis in judecata pentru acesta fapta.
Având in vedere ca v-ați exprimat "in principiu" exista șanse sa nu se întâmple asta? Știu ca alcoolemia e un pic peste limita penală si de aceea întreb. As avea șanse sa primesc NUP? Ce pot face?
Daca dvs stati si nu va interesati de dosar sau nu angajati un avocat care sa se intereseze, aceasta asteptare poate fi foarte lunga, in mod normal ar trebui sa fiti audiat, sa propuneti probe, eventual sa solicitati calculul retroactiv al alcoolemiei, asta in functie si de situatia de fapt, este foarte posibil ca acest calcul sa fie cerut chiar de organul de urmarire penala pentru a stabili alcoolemia din momentul opririi, daca nu platiti dvs acest calcul iar va fi o perioada lunga de asteptare. Sunt multe de facut dar daca nu cunoasteti stadiul dosarului se fac numai supozitii.
Multumesc pentru răspuns Dle.Patrascu! Cam care ar fi onorariul de avocat pentru așa ceva?
Ref problema de mai sus: intrun final, la inceputul lunii decembrie 2013 am fost la Politie unde am fost instiintat ca m-am ales cu un dosar penal. Am dat o declaratie, am completat niste documente, etc. Am inteles ca asta a fost cercetarea intreprinsa de Politie si ca acum urmeaza ca dosarul sa fie trimis la procurorul de caz. Ce se va intampla de acum inainte si cam cat va dura?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Catalin Stefan, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,57 in aerul expirat. Palas4 Palas4 Buna ziua. In interval de 3 ore și jumătate axprosimativ am consumat 3 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la o ora după ce am ... (vezi toată discuția)
Incredintare masina unei persoane care nu detine permis de conducere . Dragosh1 Dragosh1 Buna Ziua am incredintat masina unui Prieten care nu detinea permis de conducere , - am fost Opriti de Politia Rutiera , am recunosc fapta , ca sti-am ca nu ... (vezi toată discuția)
Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)