avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru circulatia pietonilor pe marginea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru circulatia pietonilor pe marginea drumului

Buna ziua, azi 25.10.2013 am primit o amenda pt ca circulam pe marginea unui drum dintr-o localitate, si nu pe trotuarul plin de elevi, trotuar cu o latime de 50 de cm.Pt ca ma grabeam sa prind un microbuz care sa ma duca in loc de resedinta(la 40 de km ), in sfarsit, ,,infractiunea comisa,,scrisa in procesul verbal a fost:,,a circulat pe strada x pe partea carosabila desi drumul era prevazut cu trotuar,,.Fapta savarsita este prevazuta de art72 al1 OUG195/2002 si sanctionata cu art.99 al1 OUG195/2002.
S-a stabilit 2 puncte de penalizare, adica 160 de ron.Intrebarile mele: daca am fost 4 persoane in aceeasi situatie de ce doar 3 dintre noi am primit 160 ron amenda si a 4a persoana avertisment?Pt. aceiasi ,,infractiune,, nu se aplica aceleasi sanctiuni?As dori sa fac o reclamatie politistului respectiv pentru discriminare, ce alte ,,sanctiuni voi putea primi?Va multumesc anticipat pt raspuns.

Alte discuții în legătură

Parcare trotuar - amenda hcl victorte victorte Bună ziua, Astăzi am parcat mașina pe un trotuar, lăsând spațiu atât pentru pietoni, dar am lăsat și pista de biciclete ... (vezi toată discuția)
Amenda trimisa acasa(role - pe strada) c0ndu c0ndu Am fost \\"prins\\" acum o zi mergand pe role pe strada de o masina de politie, la cererea lor m-am urcat inapoi pe trotuar. (peste 10 minute) M-au prins din ... (vezi toată discuția)
Pista de biciclete bucuresti, valabila sau nu? Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am fost oprit de un politist de la brigada rutiera in timp ce circulam cu bicicleta pe bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti si am primit un ... (vezi toată discuția)