Am fost "prins" acum o zi mergand pe role pe strada de o masina de politie, la cererea lor m-am urcat inapoi pe trotuar. (peste 10 minute) M-au prins din nou pe carosabil din cauza lipsei trotuarului intr-o portiune. Am fost rugat sa ma legitimez dar le-am dat datele deoarece nu aveam buletinul la mine. Au spus ca imi vor trimite o amenda acasa pentru ca am mers pe strada(nu am semnat nimic, nici proces verbal, nimic).
Exista vreo sansa sa primesc amenda acasa sau a fost doar "sa ma sperie"? Daca da exista vreo sansa sa nu o platesc via contestatie sau ceva?
procesul verbal se va transmite in termen de 1 luna de la constatare.
daca vine verificati daca este trecut vreun martor asistent pe procesul verbal.
daca este trecut si nu era nimeni prezent puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare.
neoprind pe nimeni exista si posibilitatea "sperieturii". daca nu contestati procesul verbal va trebui sa achitati amenda.
Art.72. - (1) Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului,în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.
(5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construcţie specială, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau împingerii cu mâna, precum şi cele care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role.
Art.99. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice: 3. nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice;
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă; 2 x 80 = 160 (1/2 in 2 zile lucratoare 80 lei)
OG 2/2001
Art. 19. − (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de
contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să
semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să
fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele
personale din actul de identitate al mar torului şi semnătura acestuia. (2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.