avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drum local fara trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drum local fara trotuar

Buna ziua. Se poate da in judecata primaria, daca eu sunt nevoit sa circul, ca pieton, pe o strada fara trotuar - astfel eu punandu-mi viata in pericol si teoretic neavand voie sa circul pe partea carosabila? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
MarianSava, utilizator
Cel mai recent răspuns: MarianSava , utilizator 10:11, 31 Mai 2023
Accesul la justitie este garantat de Constitutie...

Dar Codul rutier-OUG 195/2002- va permite sa circulati pe drum, in lipsa trotuarului
Art. 72
(1) Pietonii sunt obligați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers. Când și acostamentul lipsește, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părții carosabile, în direcția lor de mers.
...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere strada colț intersecție ilarion_tgv ilarion_tgv Bună seara, În aceasta seara, tocmai am fost santionat ca, am trecut strada prin loc nepermis, conform specificatiilor agenului de politie. În realitate ... (vezi toată discuția)
Accident ionutstaicu ionutstaicu Buna ziua,in urma unui accidednt auto cu auto-tren un pieton a decedat(trecere prin loc nepermis si aflat sub influenta bauturilor acoolice).Conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)