avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie - in cat timp trebuie depusa la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie - in cat timp trebuie depusa la dosar expertiza medico-legala?

baiatul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier-pe 17 ianuarie a.c., circula regulamentar pe o strada dintr-o localitate( viteza era chiar mai putin de 50km/h,avea 40 km/h)
un buss era parcat pe carosabil si de dupa buss i-a sarit in fata o fetita care se angajase in traversare pe loc nepermis( nu era trecere de pietoni in acel loc)
In urma impactului,fetita a fost spitalizata cu contuzii usoare la picior.
in urma cercetarilor efectuate de politie s-au constatat urmatoarele:
-alcolemie zero;
-viteza intre 40-50 km/h- constatata cu expertizarea autovehicolului;
De atunci nu a primit nici un raspuns de stadiul in care se afla dosarul( neinceperea urmaririi penale) dupa cum tragem noi nadejdea.
De aceea a sunat polistul care ancheteaza cazul care la chemat la sediul politiei rutiere si cand a ajuns acolo dosarul era in aceeasi faza ca in primile 2 zile dupa eveniment
Politistul spune ca nu a mai continuat pentru ca inca nu a inca nu a primit expertiza medico legala.
In cat timp trebuie depusa la dosar aceasta expertiza?
In plus cat a stat baiatul acolo domnul politist a sunat parintii fetei, cerandule sa aduca acea expertiza, iar baiatului i-a spus ca poate se inteleg si parintii fetei isi retrag plangerea (trebuie sa va spun ca e vorba de o fetita de etnie romma ,iar parintii au depus plangere cearand despagubiri)
Poate cineva sa ma lamureasca in cat timp se solutioneaza un dosar de acest gen?
in conditiile in care :
-fata tranversa strada prin loc nepermis;
-nu consumasem bauturi alcolice;rezultatul analizei de la sange spune domnul politist ca nu mai vine,deoarece politia nu are bani sa plateasca acesta analiza)
-viteza era legala,pentru acel loc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: anamariacelik , utilizator 20:06, 16 August 2012
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pentru raspuns
cum putem afla cate zile de spitalizare are?
din cate am inteles(pentru ca la ultima discutie cu domnul politist), parintii sunt dispusi la impacare in schimbul unei sume ???????????????/
dat fiind ca vina nu-i apartine baiatului, de ce ar fi necesar un dosar penal?
nu stiu daca e corect ca ei sa emita astfel de pretentii.
si nu stiu daca e cazul sa angajam un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ceea ce ne relatati corespunde realitatii nu ar trebui sa va faceti griji,este treaba dumnealor ca fac plangere prealabila nu o sa aiba nici un rezulatat cu ea indiferent de nr.de zile de ingrijiri medicale,probabil dosarul va primii NUP.
ART. 72 OUG195/2002
(1) Pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.
(2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.
(5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construcţie specială, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau împingerii cu mâna, precum şi cele care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role.
(6) Se exceptează de la respectarea regulilor stabilite pentru pietoni poliţistul rutier şi persoanele care se află pe platforma drumului public şi sunt autorizate, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să îndrume sau să dirijeze circulaţia rutieră, în condiţiile stabilite prin regulament.
(7) Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru.

Oricum ar fi bine sa va angajati un avocat specializat care sa va apere interesele.
nici pana azi, 16.08.2012,nu stimnimic devstadiul dosarului pentru evenimentul produs in 17 ianuarie 2012
cat poate dura cercetarea intr-un asemenea dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ionutstaicu ionutstaicu Buna ziua,in urma unui accidednt auto cu auto-tren un pieton a decedat(trecere prin loc nepermis si aflat sub influenta bauturilor acoolice).Conducatorul ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trecerea prin loc nepermis florentinapodasca florentinapodasca Buna ziua, As dori sa stiu, va rog, daca se mai dau avertismente ptr. trecerea prin loc nepermis pentru ca eu am primit direct amenda si nu mi s-a parut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)