avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CERERE DE ADMITERE A CREANTELOR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CERERE DE ADMITERE A CREANTELOR

MA POATE AJUTA CINEVA CU UN MODEL DE ASTFEL DE CERERE IN BAZA LEGII 64/ 1995?

VA MULTUMESC

____________
KITTY
Se numeste Declaratie de creanta ( in vederea inscrierii la masa credala a societatii care a intrat in faliment). Se motiveaza in fapt si drept ca orice cerere.Se taxeaza cu 366.000 si timbru judiciar.Se depune in termenul stabilit prin notificare primita de la lichidator.
Model:
S.C..... cu sediul, ..... reprezentata de...........
formuleaza prezenta
CERERE DE INSCRIERE PE TABLOUL CREDITORILOR
deschis la Tribunalul .......... asupra averii debitorului........ in dosarul nr......, cu suma de .........., reprezentand:
- pret......
-penalitati de intarziere/dobanzi comerciale
- cheltuieli de judecata
MOTIVELE CERERII
In fapt: am vandut marfa ( am prestat servicii, etc) debitoarei, conform contradtului de ..... in valoare totala de , pentru care s-a emis factura nr........
La insistentele noastre parata (nu) a achitat o parte din pret, ramanand cu un debit in valoare de ...........
Pentru neachitarea la termen a debitului am calculat penalitati de intarziere in valoare de ......., conform calculului anexat.
Fata de cele prezentate mai sus solicitam inscrierea pe Tabloul Creditorilor cu o creanta mentionat mai sus.
Depunem cererea in 3 exemplare, o timbram cu taxa judiciara de timbru de 366.000 lei si timbru judiciar de 3.000 lei ( aici depinde de la o instanta la alta, unii cer timbrarea la valoarea creantei, altii cer timbrarea ca pentru o cerere simpla)si anexam copie certificata dupa contract, facturi, ( alte documente).
In drept ne intemeiem cererea pe disp. L. 64/1995 republicata si practica judiciara in materie.


DIRECTOR JURIDIC

...................... c.j. .............
Am o nelămurire privind timbrajul, legea nu este lege indiferent de instantă ?????????
Dar in notificare trebuia sa va spuna si taxele. Oricum, in prezent este de datoria instantei sa calculeze si sa comunice timbrajul cererilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere inscriere a creantei in tabelul preliminar Coman2010 Coman2010 Poate sa-mi dea cineva mai multe detalii legate de aceasta cerere de inscriere a creantei?Chiar si un model.multumesc (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Model cerere admitere a creantei tudfamily tudfamily Buna ziua, Am primit o notificare de la un client X-( care a depus dosarul de intrare in insolventa si sunt nevoit, pina o anumita data, sa transmit cererea ... (vezi toată discuția)