Se numeste Declaratie de creanta ( in vederea inscrierii la masa credala a societatii care a intrat in faliment). Se motiveaza in fapt si drept ca orice cerere.Se taxeaza cu 366.000 si timbru judiciar.Se depune in termenul stabilit prin notificare primita de la lichidator.
Model:
S.C..... cu sediul, ..... reprezentata de...........
formuleaza prezenta
CERERE DE INSCRIERE PE TABLOUL CREDITORILOR
deschis la Tribunalul .......... asupra averii debitorului........ in dosarul nr......, cu suma de .........., reprezentand:
- pret......
-penalitati de intarziere/dobanzi comerciale
- cheltuieli de judecata
MOTIVELE CERERII
In fapt: am vandut marfa ( am prestat servicii, etc) debitoarei, conform contradtului de ..... in valoare totala de , pentru care s-a emis factura nr........
La insistentele noastre parata (nu) a achitat o parte din pret, ramanand cu un debit in valoare de ...........
Pentru neachitarea la termen a debitului am calculat penalitati de intarziere in valoare de ......., conform calculului anexat.
Fata de cele prezentate mai sus solicitam inscrierea pe Tabloul Creditorilor cu o creanta mentionat mai sus.
Depunem cererea in 3 exemplare, o timbram cu taxa judiciara de timbru de 366.000 lei si timbru judiciar de 3.000 lei ( aici depinde de la o instanta la alta, unii cer timbrarea la valoarea creantei, altii cer timbrarea ca pentru o cerere simpla)si anexam copie certificata dupa contract, facturi, ( alte documente).
In drept ne intemeiem cererea pe disp. L. 64/1995 republicata si practica judiciara in materie.
DIRECTOR JURIDIC
...................... c.j. .............
Am o nelămurire privind timbrajul, legea nu este lege indiferent de instantă ?????????