avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce acte trebuie depuse si cand pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce acte trebuie depuse si cand pentru a beneficia de stimulentul de insertie?

buna
in 27 ian 2014. copilul meu implineste un an, am optat pt concediu de crestere a copilului pana la 1 an.
- eu cand trebuie sa revin la munca pt a beneficia de stimului de insertie
- si trebuie sa anunt undeva sau sa fac cerere pt aceasta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:20, 27 Octombrie 2013
1. Cererea pentru acordarea stimulentului de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestuia se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

2. Cererea va fi însoţită în mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din OUG nr.111/2010;
c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2 din OUG nr.111/2010;;
d) dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

3. Intrucat ati optat pentru CCC cu o durata de 1 an si avand in vedere prevederile art.11 din OUG nr.111/2010, revenirea dvs la munca se va face , dupa caz:
- inainte de data de 27.dec.2013, daca tatal indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC si acesta fie ca intra sau nu in CCC.

- inainte de data de 27.ian.2014, daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC

4. art.7 din OUG nr.111/2010
1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
....
si cand trebuie sa depun actele la primarie, ca am inteles ca daca nu se depun la un anumit termen se pierde stimulul de insertie
avand in vedere ca o sa ma intorc in 20 decembrie deoarce si sotul o sa intre el in concediu de crestere a copilului
1. Daca sotul dvs. intra in concediu cerstere copil (CCC) in luna a 12-a dvs. veti relua activitatea inainte de a implini copilul 11 luni dupa care veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

2. - In aceasta a 12-a luna veti relua ctivitatea sau veti intra in concediu fara plata.
- Tot in aceasta luna veti merge la Primarie si veti solicita stimulentul de insertie.

3. In cazul dvs. pentru a solicita stimulentul de insertie va prezentati la Primarie cu decizia de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si de reluare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Am nascut la data de 27 ian 2015. In prezent ma aflu in concediu de lauzie (cele 126 zile). Intentionez sa reiau serviciul la inceputul lunii mai. ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)