Nu mai dati exemple din alte tari ca nu-i asa ,.....eu am trait mai bine de 10 ani pe continentul nord american,.
Probabil ati trait in ultimii ani acolo si nu stiti cate nenorociri s-au intamplat din cauza consumului de alcool inainte de a se urca la volan, cum se comporta "copii de bani gata" cand sunt la volan, cate vieti au luat si acum sunt in libertate la volanul altor bolizi cumparat de mamica si taticul...
Cate vieti au fost luate pe trecerile de pietoni in ultimul an stiti?
Cate vieti au fost luate din cauza vitezei excesive stiti?
Pe scurt ,..., vom sta la cheremul agentului de strada caruia i s-a parut c-am trecut pe rosu sau ne pandeste din boscheti ca n-am dat prioritate unui pieton care vorbeste la telefon pe "zebra" ??? Ce vor face oamenii care depind de acel permis de conducere , care-si castiga cinstit painea, platesc taxe din aceasta meserie ,....., il "condamnati" 0.6-1-2 ani la foame ??!!
Nu vom sta la cheremul nimanui daca vom fi corecti, daca nu trecem pe rosu nu se va intampla nimic, iar daca un pieton se alfa pe trecerea de pietoni este dreptul lui sa traverseze si sa nu uitam ca nu toti au masina, exista si pietoni si biciclisti si motociclisti, etc.
Nu toti s-au nascut in masina, si regulile sunt facute pentru a fi respectate, iar vorba aceea cu "ne pandeste din boscheti" o foloseste cineva care spune si "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".....daca traiam (sau ne convenea sa traim) in America respectam legile de acolo.