in cadrul actiunilor pe care le desfasoara de cateva zile politia romana prin serviciul rutier m-am ales cu permisul suspendat avand partial dreptate politia, pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.Pietonul mi-a sarit in fata pe trecere dintre 2 masini parcate in apropierea acesteia eu neavand posibilitatea de a opri in conditii de siguranta.in dreapta se afla cineva care ar putea cele sustine cele spuse de mine dar si politia are inregistrata `abatrea` mea. ma poate sfatui cineva cum sa formulez plangerea si pe considerente ma pot baza, mentionez ca adevarul este undeva la jumatate.
In momentul in care formulati plangerea inserati aspectele pe care ni le spuneti noua cu privire la pieton. Propuneti ca martor persoana aflata in autoturismul dumneavoastra. Nu uitati sa va incadrati in cele 15 zile in care puteti depune plangerea la Judecatorie.
Cu alte ocazii trebuie sa fii atent cand conduci masina pe drumurile publice, mai ales la trecerile de pietoni, si unde sunt marcajele specifice pericolului de accidente. In prejma trecerilor de pietoni trebuie sa reduci viteza ca sa poti opri autovehicolul in siguranta fara sa produci eveniment rutier. Fapta este consumata acum suportati casecintele. Asta este sfatul meu pertinent..Cred ca nu va suparati pe mine...#-o:sorry:
Cunosc multe cazuri cand pietonii sunt pursisimplu fugariti pe trecerile de pietoni. mergeti in statele civilizate precum (Franta, Germania...etc). Sa vedeti cum se sofeaza la trecerile de pietoni. La noi au sesizat rudele mele din F... ca se sofeaza foarte "AGRESIV",,,Si pietonii au si ei drepturile lor,,,mai ales la trecerile de pietoni...Nu trebuie sa incurajam incalcarea fara descernamant a "LEGII". Legea constituie cartea de capatai pentru intelegerea intre indivizi. Cel care o incalca suporta rigorile sale. Legea este "BIBLIA"si pentru cei credinciosi si pentru cei necredinciasi. Astfel spus legea trebuie cunoscuta de toata lume si respectata cu sfintenie...:(
Da domnule Manole, sunt de acord cu dumneavoastra. Si eu la randul meu am condus prin tari europene si a fost O PLACERE! Insa, imediat ce am intrat in tara am inceput sa aud claxoane, sa ies in decor ca sa las alti soferi sa efectueze o depasire periculoasa..., etc.
Eu incercam sa-i dau utilizatorului un sfat, nu vroiam sa-l judec public! In functie de maturitatea fiecaruia sau a experientelor traite vom sti sau nu, pe viitor, sa ne comportam civilizat in trafic!