Buna ziua.
Este vorba despre faptul ca tot orasul ,,meu,, este plin de parcari aflate la mai putin de 25 de metri de marcajul trecere pentru pietoni. Ma refer la marcaje (linii) diagonale,pe prima banda de circulatie,aflate chiar la un metru de marcajul trecerii pentru pietoni.
Nu doar ca se incalca legea dar,din cauza parcarilor in apropierea zebrei,se intampla tot mai multe accidente,pietonul fiind observat greu.
Saptamana trecuta,aflandu-ma pe zebra,am zarit un vehicul al politiei rutiere (unul cu radar) care se apropia.Pentru ca de cealalta parte a strazii era parcata o masina,chiar pe marcaj,am facut semn aratand echipajului masina parcata.Politistul de la volan a dat din cap,nu a oprit masina pentru a lua vreo masura.
Pentru ca marcajele se fac cu acordul politiei,este evident ca organele cunosc situatia dar,fiind vorba de interesul primariei,nu au voie sa aplice sanctiuni.
Stupefiant era marcajul diagonal invers.Adica,din cauza trasarii gresite doar vehiculele de pe contrasens puteau parca. Romaneste,pentru ca drumul are doua benzi pa sens si doua linii continue pentru separarea sensurilor,politistul opreste masina de pe sensul cu parcarea,invita cod.auto de pe celalalt sens sa treaca peste liniile continue si sa parcheze,pentru ca acesta semnalizase stanga (peste liniile continue),pe sensul lui nefiind amenajata parcare.Era o zi cu circulatie intensa.
Cine,cand si cum aplica legile in frumoasa noastra tara ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Adrian Tudor , Consultant asigurari
23:47, 29 Mai 2011