avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de ...

Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de conducere categoria B, pentru depasire pe linie continua dubla. Insa lucrurile nu stau exact asa . Eu sustin ca a fost mai degraba o incalcare a marcajului , in conditiile in care masinile stau la semafor pe 4 benzi , iar eu am trecut pe banda nr 4 , ( cea care face stanga ), ceea ce ar fi dus cel mult la o amenda.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: StefanSNA , utilizator 14:06, 9 Noiembrie 2021
Intre benzile de asteptare la semafor nu exista linie continua dubla. Acest marcaj se foloseste la separarea sensurilor de mers, cu minim doua benzi pe sens.
Din doua benzi pe sens , în apropierea intersecției se fac patru, una la dreapta cu verde intermitent, doua înainte, și în sfârșit una la stanga. Marcajul continuu este după banda 4, sensul opus are numai doua.
Și ați trecut de linia dublă continua, ca să ajungeți mai repede la alveola de stinga nou creată. Ați intrat practic pe sensul opus, ca o depășire, dar pe linie dubla continuă.
Da. În fata mea pe banda trei erau mașini, pe banda nr patru, nu erau .Dar răspunsul rămâne, am trecut peste marcaj dublu
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
StefanSNA, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi manevra pe care ați făcut-o chiar se cheamă depășire, ați intrat pe contrasens călcând dubla linie continua, ca să ajungeți la sfârșit tot pe sensul dvs. de mers. Contestați PV în instanță, dacă nu credeți.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2021
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)
Linie continua si una discontinua ContSters184021 ContSters184021 Sa presupunem ca intalnesc un marcaj longitudinal format dintr-o linie continua si una discontinua alaturate, cea discontinua fiind cea mai apropiata de mine ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)