Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de conducere categoria B, pentru depasire pe linie continua dubla. Insa lucrurile nu stau exact asa . Eu sustin ca a fost mai degraba o incalcare a marcajului , in conditiile in care masinile stau la semafor pe 4 benzi , iar eu am trecut pe banda nr 4 , ( cea care face stanga ), ceea ce ar fi dus cel mult la o amenda.
Multumesc
Intre benzile de asteptare la semafor nu exista linie continua dubla. Acest marcaj se foloseste la separarea sensurilor de mers, cu minim doua benzi pe sens.
Din doua benzi pe sens , în apropierea intersecției se fac patru, una la dreapta cu verde intermitent, doua înainte, și în sfârșit una la stanga. Marcajul continuu este după banda 4, sensul opus are numai doua.
Și ați trecut de linia dublă continua, ca să ajungeți mai repede la alveola de stinga nou creată. Ați intrat practic pe sensul opus, ca o depășire, dar pe linie dubla continuă.
latka
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi manevra pe care ați făcut-o chiar se cheamă depășire, ați intrat pe contrasens călcând dubla linie continua, ca să ajungeți la sfârșit tot pe sensul dvs. de mers. Contestați PV în instanță, dacă nu credeți.