avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de ...

Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de conducere categoria B, pentru depasire pe linie continua dubla. Insa lucrurile nu stau exact asa . Eu sustin ca a fost mai degraba o incalcare a marcajului , in conditiile in care masinile stau la semafor pe 4 benzi , iar eu am trecut pe banda nr 4 , ( cea care face stanga ), ceea ce ar fi dus cel mult la o amenda.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: StefanSNA , utilizator 14:06, 9 Noiembrie 2021
Fie ca au trecut sau nu cele 15 zile de valabilitate ? Pentru ca daca am aceasta posibilitate, maine merg sa o predau.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
StefanSNA, utilizator
Dupa trecerea celor 15 zile oricum intervine suspendarea, dovada nu mai e valabila, vorbeam doar de cazul in care vreti mai repede.

Art. 111
(8) În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în unul din următoarele cazuri:
a) din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare;
b) din momentul depunerii dovezii înlocuitoare, de către conducătorul auto, la oricare unitate de poliție rutieră în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
latka, moderator
Multumesc pentru răspunsuri.
Buna ziua. O intrebare , va rog. Am fost la IPJ dupa permis la incheierea celor 30 de zile de penalizare . Pentru restituire imi cere dovada provizorie de circulatie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)
Linie continua si una discontinua ContSters184021 ContSters184021 Sa presupunem ca intalnesc un marcaj longitudinal format dintr-o linie continua si una discontinua alaturate, cea discontinua fiind cea mai apropiata de mine ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)