avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am ct si inca mai platesc cota parte la caldura pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am ct si inca mai platesc cota parte la caldura pe motivca trec tevi prin apartament

Platesc caldura colectiva pe motiv ca am tevi ce trec prin apartament.Unele din tevi le-am taiat si am pus desairatoare (niste supape dupa cum mi-au spus cei care le-au montat) Eu stau la ultimul nivel si am putut sa fac aceste modificari, care nu afecteaza incalzirea centralizata. D ar mai am o teva care vine de la vecinu de vis-a-vis, si nu pot sa o tai ca il las fara caldura. Acea teava pot sa o izolez? Este vreo lege care ma obliga sa platesc cota parte la caldura? Cu teava izolata sau neizolata termic?
Mai nou vor sa scimbe la subsol instalatia de termoficare, cu tevi de polipropilena . Costurile acestei scimbari vor fi atribuite tuturor locatarilor indiferent daca au sau nu centrala termica( de apartament) pe motiv ca si noi am beneficiat de acea retea de termoficare.Corect spus ca am beneficiat de acea instalatie. Dar sa nu iutam ca si noi am participat la repararea acelei instalatii cand eram racordati la sistem centralizat si dupa . Pot fi obligat sa platesc acele cheltuieli de schimbare a instalatiei (legal) Pot sa contest acele cheltuieli de incalzire comuna si de schimbare a instalatiei(legal)
Astept indrumari. Sunt din BRAILA

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 06:43, 23 Aprilie 2009
a existat o lege care prevedea ca sa fie scutiti de la caldura cei debransati si care au tevile izolate. bine-nteles ca apoi a aparut alta care sa intoarca totul pe dos, ca doar "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"
totusi, partial exista si dreptate in asta. si anume faptul ca exista la anumite blocuri si parti comune la care trebuie sa contribuim toti: casa scarii, biroul asociatiei, uscatoria. dar nu sint de acord cu plata pierderilor prin subsol, atita timp cit nu mai am niciun fel de legatura cu firma de termoficare, existind in acest sens un act de debransare semnat de mine si respectiva firma. pentru ca si eu sint debransat si am centrala de 7 ani, cind legile erau altele
In conformitate cu noile reglementari, locatarilor detinatori de ct li se percepe plata caldurii pentru partile comune.
La reparatiile care tin de proprietatea comuna intra si tevile de termoficare si apa calda a caror reparatie sau inlocuire o suportati si Dv. Am sa va dau un exemplu similar. Daca se repara ascensorul aceasta reparatie e impartita la toti locatarii, pe cota parte, indiferent daca folosesc sau nu ascensorul.
Asa e legal si nu va veti putea plange nicaieri pentru ca asta e legea. Dar....ati putea sa vorbiti cu comitetul ca Dv. si cei care au ct, daca mai sunt din acestia, sa platiti o suma mai mica, proportionala cu cota la caldura, avand in vedere ce spuneati in postul precedent, ca ati participat la vremea respectiva la reparatia tevilor.
Mi se pare de bun simt ca sa vi se aprobe o astfel de modalitate de a plati si pe de alta parte trebuie sa recunoasteti si Dv. ca ati putut sa va montati ct pentru ca si asociatia la acea vreme v-a dat acordul.
Deci vreau sa spun ca transarea problemei se poate face la nivel de asociatie, daca exista intelegere si bunavointa. Altfel, cu reclamatii pe la primarie sau mai stiu eu unde....nu cred sa faceti nimic.
elga50 a scris:

Mi se pare de bun simt ca sa vi se aprobe o astfel de modalitate de a plati si pe de alta parte trebuie sa recunoasteti si Dv. ca ati putut sa va montati ct pentru ca si asociatia la acea vreme v-a dat acordul.
si ce, pentru acest acord trebuia sa platim asociatia, s-o mituim sau sa platim o taxa lunara ?
este dreptul fiecaruia sa-si aleaga furnizorul de caldura si apa calda.
nu mi-am montat centrala termica acum 7,5 ani de placere sau ca ma dadeau banii afara din casa. dar mai mereu acasa seara tirziu si gaseam ba apa calda oprita, ba caldura, fapt ce m-a determinat sa iau aceasta decizie. nu din cauza ca am vrut sa fiu eu mai cu mot. am un vecin care si-a montat centrala termica din cauza ca sta la un etaj superior si dimineata se trezea cu 1/2 mai devreme decit de obicei ca sa dea drumul la apa calda, ca ajungea numai rece. a multe sesizari la termoficare si dupa ce s-au montat apometre, a luat hotarirea respectiva.
asa ca nu va mai ginditi la noi, cei cu CT, ca la niste nababi care intorc banii cu furca. ca intotdeauna ni s-au pus bete-n roate din cauza acestei conceptii comuniste
Pt "goponel"
Exista un topic mai vechi "De ce sa platesc caldura daca..."(vezi pag. 4) unde s- a dezbatut mult problema. Uitati- va peste el si apoi reveniti daca doriti.
Debransandu-ma de la sistemul de termoficare, nu mai am obligatia de a achita agentul termic, de a contribui la reparatii, inlocuiri, etc. chiar daca raman proprietar al cotei parti din instalatie. Tevile care trec prin apartamentul meu reprezinta sevituti, ceea ce nu ma obliga sa platesc nimic. De ele se servesc cei care continua sa foloseasca agentul termic. Faptul ca am centrala asta nu presupune ca am nevoie de caldura. Pot sa locuiesc doar 2 zile pe saptamana, sau pot sa nu locuiesc deloc. Mi-am facut instalatie de caldura proprie si nu ii impiedic pe vecini sa faca la randul lor ce vor, respectiv sa utilizeze caldura de la termoficare, sa-si puna centrala, sa se incalzeasca la calorifer electric sau sa nu-si incalzeasca apartamentul. Cine doreste sa utilizeze agent termic prin instalatiile comune, plateste agentul termic, intretinerea instalatiilor de distribuire a agentului termic, pierderile, etc asa cum eu imi platesc reparatiile propriilor instalatii de incalzire. Caldura, respectiv agentul termic se distribuie prin contract, si se plateste conform contractului, de catre partile contractante. Problema e inca discutabila....si iarna viitoare!!!!!#-o#-

Alte discuții în legătură

Debransare termoficare targu mures motosz motosz Buna ziua, As dori sa ma ajutati la solutionarea unui abuz, din punctul meu de vedere, din partea firmei care furnizeaza agentul termic, precum si apa calda ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie daniel71 daniel71 #-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat ... (vezi toată discuția)