avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul a furat banii blocului !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul a furat banii blocului !

:Obuna ziua
Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) .
S-a facut plangere la politie in vederea cercetarii cazului penal .
Acum s-a descoperit ca actuala administratora impreuna cu presedinta asociatiei de locatari au tergiversat ancheta ajungand pana la mituirea politistului care se ocupa de caz , abia acum angajand un avocat dupa ce s-a facut o sedinta in care s-a vehiculat ca acuala presedinta nu a fost straina de furtul banilorX-(
S-a urmarit probabil prescrierea faptei si musamalizarea infractiunii!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:31, 31 Octombrie 2013
Buna ziua,

care este intrebarea dvs?

Costi Boncu

Ce putem face eventual chiar impotriva politiei care a tergiversat cazul si cum putem rezolva situatia avand in vedere ca acum vom schimba si presedinta asociaciei de locatari care intre timp a sustras si ea o suma de bani parvenita de la doi locatari care si-au intalat gaze ulterior primei transe de locatari.Aceasta a restuit suma de bani acum dupa ce s-a aflat de catre locatari dar trebuie schimbata deoarece sunt suspiciuni ca a fost implicata si furtul principal .
Credeti ca se pot recupera banii avand in vedere trecerea a trei ani de la fapta?
Pentru a preveni asemenea situatii pe viitor luati masuri pentru supravegherea incasrilor, folositi contul bancar al asociatiei, administratorul sa depuna bani a doua zi dupa ce i a incast in cont (bani asociatiei nu stau in apartament la administrator) angajati un cenzor extern al asociatiei un expert contabil care sa fie impartial si sa verifice actele si situatia platilor si incasarilor lunar, schimbati presedintele si luati unul care sa se implice in activitatea asociatiei si sa urmareasca situatia asociatiei. Utilizati contul asociatiei nu doar pentru depozite ci si pentru operatiuni curente, contul cu 2 semnaturi asa presedintele poate verifica oricand platile asociatiei iar administratorul nu poate fac plati aiurea si nici presedintele. Angajati un administrator care sa va ofere aces la rapoartele asociatiei ( exista programe care au interfata online)
Pana una alta asociatia este buna de plata si in principal e vina proprietarilor pentru ca nu au angajat persoane care sa se ocupe de bunul mers al asociatiei, persoane capabile.
Eu am scos din o asemenea mocirla o asociatie si dupa ce i am adus la liman au angajat alt administrator care a promis ca face el totul si va reduce chieltuielile neplatind taxe ca nu se fac contoale la asociatii ca la femeia de servici nu trebuie CIM , nu are nevoie de presedinte si cenzor si oameni l au vrut. Dupa 5 luni a fugit cu 10000 lei.
Acum ma cauta.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
ceau, utilizator
Faptele penale se prescriu dupa 10 ani.
Numai in civil pretentiile banesti se prescriu dupa 3 ani.
Deci, va puteti recupera banii, dar trebuie luate masuri pentru urgentarea anchetei.
Buna ziua,

angajati un avocat care sa tina legatura cu Politia in vederea urgentarii lucrarilor din dosar. Daca exista suspiciuni de frauda si cu privire la noul administrator formulati plangere si impotriva acestuia. Solicitati avocatului sa ia masurile necesare in vederea instituirii unor masuri asiguratorii asupra averii celor doua persoane suspectate.

Zi buna,
Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Bani lipsa la asociatia de proprietari... ACostel ACostel Buna ziua! Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si la subiect..Asociatia noastra de locatari e magnet de hoti...Toti care s-au perindat pe aici ca si ... (vezi toată discuția)
Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la radet si 78.000 lei la apa nova Mikaela1973 Mikaela1973 Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost ... (vezi toată discuția)
Incetarea furnizarii utilitatilor este legala? cercetasul cercetasul Doresc in primul rand sa va felicit pentru sfaturile acordate pe acest site si sa va multumesc pentru munca depusa. Sunteti cu adevarat profesionisti. Va rog ... (vezi toată discuția)