avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua contraventii amenda mai mare decat prevede legea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua contraventii amenda mai mare decat prevede legea

Buna Ziua .

Am fost oprit in trafic si amendat pentru urmatoarele contraventii:

120 al1 lit 1 HG1391/2006 sanctionata de art 100 al3 lit e/ OUG 195/2002
si
art 37 al1 OUG 195/2002 sanctionata de art 100 al3 lit f/ OUG 195/2002

Am primit 6+6 puncte de amenda 960 RON/ 480 in 48 de ore, cu toate ca art 100 al3/ OUG 195/2002 spune urmatoarele:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
e) nerespectarea regulilor privind depasirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu;

Art. 98 al 4 din OUG 195/2002 zice urmatoarele:

(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amenda;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amenda.
(5) Contraventiile prevazute la clasa a V-a de sanctiuni se aplica persoanelor juridice.

Cu alte cuvinte amenda maxima pe care trebuie sa o primesc este de 5+5puncte, 800 RON cu posibilitate de plata in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute adica jumatate din 4+4 , adica 4X80 deci 320 RON.

Ce se poate face in cazul acesta?

Alte discuții în legătură

Proces verbal redactat greșit Mihai mka Mihai mka Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto sector 6 vasta vasta In data de 02.09.09 am parcat masina pe o asa-zisa trecere de pietoni (abia se mai vedea vopseaua, nu era indicator de trecere de pietoni, pe mijlocul ei era o ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)