avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis, putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis, putin ajutor va rog

Salutare.
Am si eu o nelamurire,poate ma ajuta cineva.

Pe data de 29.03.2012 am fost condamnat definitiv pentru Conducere fara permis si am executat 19 luni,fiind eliberat conditionat pe data de 14.10.2013.
Prima suspendare de 1 an si 6 luni fiind pentru 208/209.

Intrebarea mea este,pot obtine permisul de conducere in momentul de fata ?
Mentionez ca nu am fost baut,nu am fugit,nu m-am sustras,am fost la toate termenele si am cooperat cu autoritatile 100%.

In baza art.86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 priving circulatia pe drumurile publice republicata cu aplic. art.320/1 C.p.p. si art.37 lit.a C. pen. condamna pe inculpatul (NUME),la o pedeapsa de 8(opt) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule in stare de recidiva postcondamnatorie.In baza art.86/4 alin.1 C. pen. rap. la art.83 C.p. revoca suspendarea sub supraveghere a exeutarii pedepsei de 1 an si 6 luni inchisoare aplicata inculpatului prin sentinta penala ------------ a Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti,pedeapsa pe care o adauga la pedeapsa aplicata anterior prin prezenta sentinta,inculpatul urmand sa execute in final pedeapsa de 2 ani si 2 luni inchisoare.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
IlieGeorge, utilizator
Eu cred ca puteti formula cerere catre Inspectoratul General de Politie , comisarul sef fiind cel care va poate admite cererea.
O sa puteti sustine examen dupa ce va reabilitati si nu veti mai figura in cazier cu aceasta condamnare.
Am inteles,si reabilitarea cand o pot face ?
Termenul de la art.135 c.p. se calculeaza dupa implinirea duratei pedepsei conf.art.61 c.p.
8 luni+4 ani +1 an si o luna = 5 ani si 9 luni.
ART. 135
Reabilitarea judecătorească
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;

b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
c) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
d) în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei cu închisoare.
Procurorul general poate dispune, în cazuri excepţionale, reducerea termenelor prevăzute în acest articol.
ART. 136
Calculul termenului de reabilitare
Termenele prevăzute în art. 134 şi 135 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Pentru cei condamnaţi la pedeapsa cu amendă termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată sau executarea ei s-a stins în alt mod.
În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere.
ART. 61
Efectele liberării condiţionate
Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune.
Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 3 ani si 9 luni cu executare- cand ma pot reabilita ? tina_gemeni tina_gemeni cineva a executat 2 ani si 6 luni dintr-o pedeapsa de 3 ani si 9 luni. Cind se reabiliteaza si cum, ca sa se angajeze? (vezi toată discuția)
Pot obtine permis de conducere daca am fost condamnat pentru omor? ContSters277373 ContSters277373 buna ziua. va rog sa ma lamuriti....pot da de permis daca am fost condamnat la 10 ani de inchisoare pt omor si am executat doar 6? au trecut 4 ani de cand ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma - reabilitarea de drept costica1964 costica1964 Buna ziua. in anul 1996 am fost condamnat la 6 ani pentru inselaciune,am executat 4 ani,de atunci viata a decurs normal { fara nici o condamnare },intrebare ... (vezi toată discuția)