Termenul de 25 de zile se calculeaza de la data comunicarii plicului la domiciliul dvs. ( data stampilei).
Termenul se calculeaza pe zile libere ( calendaristice ), fara prima si ultima zi , conform disp.art 181 c.proc. si urm.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
...................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
.....................................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
Art. 182
Împlinirea termenului
(1) Termenul care se socoteşte pe zile, săptămâni, luni sau ani se împlineşte la ora 24,00 a ultimei zile în care se poate îndeplini actul de procedură.
(2) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie depus la instanţă sau într-un alt loc, termenul se va împlini la ora la care activitatea încetează în acel loc în mod legal, dispoziţiile art. 183 fiind aplicabile.
Art. 183
Actele depuse la poştă, servicii specializate de curierat, unităţi militare sau locuri de deţinere
(1) Actul de procedură depus înăuntrul termenului prevăzut de lege prin scrisoare recomandată la oficiul poştal sau depus la un serviciu de curierat rapid ori la un serviciu specializat de comunicare este socotit a fi făcut în termen.
............................................
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2), recipisa oficiului poştal, precum şi înregistrarea ori atestarea făcută, după caz, de serviciul de curierat rapid, de serviciul specializat de comunicare, de unitatea militară sau de administraţia locului de deţinere, pe actul depus, servesc ca dovadă a datei depunerii actului de către partea interesată.
Cata vreme intampinarea este depusa in termen procedural, nu vad posibilitatea ivirii vreunei probleme, insa pentru orice eventualitate, pastrati o copie al intampinarii, a inscrisurile anexate expediate si dovezile postale ale depunerii acesteia, adica chitanta de plata a depunerii plicului cu confirmare de primire si confirmarea atunci cand o veti primi.
Obisnuiesc sa scriu atat pe plic cat si pe confirmarea de primire, inscrisul pe care il expediez ( ex. intampinare si acte in dos. civ. nr.) pe care il comunic in plic, tocmai pentru a face dovada continutului plicului, in cazul unei nefaste intamplari.