avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Veniturile din conventii civile ar putea fi scutite de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Veniturile din conventii civile ar putea fi scutite de la plata CAS

O, ce veste minunata!
Camera deputatilor va dezbate saptamana viitoare scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale si a contributiilor de asigurari pentru accidente de munca, in cazul veniturilor din conventii civile.
Comisia pentru munca si protectie sociala a emis deja un raport favorabil aprobarii actului normativ. Cu toate acestea, membrii comisiei au admis si cateva modificari ale OUG nr. 91/2007.

Printre propunerile de modificare se numara si scutirea de la plata contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, in cazul veniturilor din conventii civile.

Aceste sume scutite de la plata CAS nu se vor lua in considerare la stabilirea prestatiilor din sistemul public de pensii.

Deputatii din Comisia de munca si-au motivat decizia prin faptul ca”persoanele care realizeaza venituri ca urmare a desfasurarii unor activitati remunerate in folosul unor entitati, altele decat angajatorul la care se deruleaza activitatea de baza, sunt discriminate fata de persoanele care realizeaza venituri exclusiv in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare”.
Senatul a aprobat deja OUG nr. 91/2007, in calitate de prima camera sesizata, insa Camera Deputatilor este forul decizional.

OUG nr. 91/2007 a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I, Nr. 671 din 1 octombrie 2007 si a modificat Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii, Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si Legea nr. 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale.
Sursa : Avocatnet
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
chiar e minunata...=D> si speram sa se realizeze.Va multumim pentru detalii si precizari.:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tichete 2009 elllida elllida Buna seara, lucrez la o primarie comunala si in anul 2009 am acordat tichete cadou in cuantum de 350 lei/eveniment pe care le-am impozitat, conform art.55 din ... (vezi toată discuția)
La contracte cod civil, platesc cas ? sorin dan sorin dan Buna seara, am incheiate contracte pe cod civil si retin persoanelor fondul de sanatate si impozit, trebuie sa retin si contributia de asigurari sociale? va ... (vezi toată discuția)
"somaj tehnic"-contributii la stat daniel vlad daniel vlad In cazul\"somajului tehnic\"se opresc contributiile la stat, este obligat angajatorul sa le plateasca la stat (vezi toată discuția)