avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este posibil ca pensia alimentara sa fie stabilita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este posibil ca pensia alimentara sa fie stabilita dupa salariul minim dintr-o alta tara decat Romania?

Buna, numele meu este Mihaela Tinca si am o problema mai delicata la care as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un nepotel in varsta de 2 ani jumate iar sora mea nu a fost niciodata casatorita cu tatal copilului ei, acesta recunoscandu-si copilul in urma unui test de paternitate, cand a fost stabilita si o pensie de intretinere de 75 ron in favoarea minorului. Acesti bani nu numai ca sunt putini dar avand in vedere ca nepotelul meu sufera de tetrapareza spastica iar sora mea cheltuie foarte multi bani cu recuperarea si cu tratamentul copilului sunt ca si inexistenti. Intebarea mea este se poate stabili pensia de intretinere in functie de salariul minim pe economie din Italia? Si spun Italia deoarece tatal nepotelului meu este roman, dar este plecat in Italia la munca si nu a declarat acest lucru, iar noi nu avem cum sa dovedim sau ne-ar fi destul de greu, iar daca s-ar stabili pensia alimentara in functie de salariul minim pe economie italian totusi cred ca ar fi mai mult decat in functie de salariul minim din Romania. Va rog sa ma ajutati cu articole concrete sau cu jurisprudenta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 22:37, 29 Martie 2009
Da , se pot lua in vedere veniturile obtinute in Italia ,dar acestea trebuie sustine de mijloace de proba.
Plata pensiei alimentare (de intretinere) este reglementata de Codul Familiei, Art. 94 precizand cuantumul acesteia:
“Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
In cazul in care parintele este plecat si angajat cu forme legale in strainatate, pentru obtinerea pensiei de intretinere din partea sotului sunt aplicabile dispozitiile Conventiei privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, încheiată la New York la 20 iunie 1956 , la care si Romania a aderat (Legea nr.26 din 6 martie 1991).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara minor corina33 corina33 Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot deschide proces pt recalcularea pensiei de intretinere luand in considerare faptul ca tatal fiicei mele lucreaza de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in alta tara micmaria micmaria Incepand cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai plateste pensie alimentara. Copilul meu are 9 ani iar pensia alimentara a fost stabilita de catre o ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei alimentare pentru parintele care lucreaza in strainatat sanmar2 sanmar2 Buna seara as vrea sa stiu daca e cineva sa poata sa ma informeze care sunt procedurile platii unui minor si cat se poate stabili pensia lunara daca parintele ... (vezi toată discuția)