avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru contestatie executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru contestatie executare

am de depus o contestaie la executare si din modelul luat de pe forum am inteles ca trebuie sa platesc o taxa de timbru.ma pueti ajuta sa imi spuneti ce valoare trebuie sa aiba si unde o pot achita?
de asemenea,va rog sa ma ajutati cu depunerea contestatiei.unde anume trebuie sa ii inregistrez depunerea?la tribunalul judetean?trebuie sa depun si copia actului de executare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:00, 30 Octombrie 2013
contestatia se depune la judecatoria care a incuviintat executarea silita. taxa este de :

Art. 3. - (1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:
a) până la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai puţin de 20 lei;
b) între 501 lei şi 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei;
c) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
dar nu mai mult de 1000 lei.

taxa se plateste la administratia financiara unde aveti domiciliul
Contestatia la executare se depune la instanta care a pronuntat titlul executoriu.
Anexati-l si pe acesta, cat si alte inscrisuri de care intelegeti sa va folositi pentru dovedirea pretentiilor dvs.
Taxa se calculeaza la valoare, conf OUG 80/2013, dar nu mai mare de 1.000 lei.
Se plateste la posta domiciliului dvs.
Dna avocat vrea sa spuna instanta care a pronuntat incuviintarea executarii silita. Instanta care a pronuntat titlul nu are legatura cu instanta de executare.
Adevarat. Ma gandisem ca nu mai exista investire cu formula executorie, insa se incuviinteaza executarea, intr-adevar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contestatie la executare abell abell Buna ziua, pentru a face contestatie la executare se plateste taxa? (vezi toată discuția)
Cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Imi puteti spune cat este taxa judiciara de timbru pentru o contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu de 2000 lei? Motivul ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)