avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil vandut la executare, desi la OCPI proprietar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil vandut la executare, desi la OCPI proprietar este altcineva

Am achizitionat un imobil(casa+teren) la lictitatie publica - executare silita . Am fost la OCPI sa il intabulez...si cand colo surpriza...Mi se cere un certificat de mostenitor, deoarece bunul nu este intabulat pe numele debitori, ci pe mama acestora care este decedata din anul 2009 .... Unde este greseala ? La executorul judecatoresc , care mi-a vandut ILEGAL un bun care nu apartinea debitorilor ?? Va rog sa ma ajutati, nu stiu ce sa fac, am dat o gramada de bani si .....acum practic nu am casa !!!!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:46, 4 Noiembrie 2013
Doamna, va inselati. Aveti si casa si drept de proprietate opozabil oricui, fara inscriere in CF. Singurul impediment ar fi ca nu puteti vinde decat dupa ce intabulati.
Executoarea a vrut sa ia onorariu pe munca putina, ei cam atat stiu sa faca. I-a fost ene sa intabuleze.

O puteti face dvs, ca proprietar diligent ce sunteti.

Executorul a vandut casa la licitatie pe baza unei sentinte definitive. Luati legatura cu el sa va de o copie a sentintei si cu ea va duceti la OCPI.

Executorul nu era obligat sa intabuleze fiindca tarifele de executare sunt stabilite de stat, in mod arbitrar si fara o posibilitate de modificare in situatii deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mirelambarbu mirelambarbu Am adjudecat o hala prin licitatie publica. Mi s-a eliberat extrasul de carte funciara iar la rubrica sarcini era inscris un contract de inchiriere pe 11 ani. ... (vezi toată discuția)
Executare silita petere61 petere61 Buna ziua. Un imobil este supusa sub licitatie publica de vanzare de un executor judecatoresc. In CF este intabulat terenul si o casa de lemn. Pe acest ... (vezi toată discuția)