avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperari creante si/sau datorii care nu imi apartin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperari creante si/sau datorii care nu imi apartin

Buna ziua, tatal meu a decedat de cancer anul trecut in iulie, in urma sa lasand 3 copii si anumite datorii la banci. Tatal meu facuse un imprumut la 3000 lei la o societate, din cauza personalului de la aceea societate tatal meu a primit in contul respectiv suma de 12000 lei in loc de 3000 lei; nu stiu ce s-a intamplat foarte clar deoarece nu am fost niciodata in relatii bune cu tatal meu, cert este ca el s-a folosit de aceea suma si societatea ii " punea in spate toata suma de 12000 lei", precizez ca tata a semnat doar contractul de 3000 lei, nu si cel de 12000 lei,a platit o perioada de timp rata lunara si a incetat sa plateasca cand aceasta societate l-a pus sa plateasca toata suma. Dupa ce tata a decedat m-am simtit obligata sa anunt societatea ca a decedat, deoarece acestia trimitea plicuri cu restante, le-am trimis chiar si o copie a certificatului de deces; am fost lasata sa astept 1 an jumatate pentru rezolvarea acestei probleme, iar acum societatea ma suna si ma intimideaza ca ne dau in judecata pe mine si fratii mei( mostenitorii) desi nu am avut ce mostenii,ca sa platim aceasta suma care a ajuns la 15000 lei.
Mentionez ca tata nu detinea nimic de valoare si era platitor de taxe si impozite doar pentru o Dacie care de fapt nici aceasta nu exista de ani buni...doar impozitul la ea pe nu stiu cati ani.
Va intreb si va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac cu aceasta societate, pentru ca sincer eu nu am de gand sa platesc pentru niste bani de care nu m-am folosit eu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaela23 , utilizator 11:26, 4 Noiembrie 2013
Sa va dea in judecata, datoriile se platesc pana la limita activului mostenit , dvs daca nu ati mostenit nimic de la tata, nu veti plati nici datoriile ca nu aveti din ce.
Nu ii mai luati in seama ca nu au ce sa va faca.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns. Ma mai intereseaza daca se va ajunge in instanta precum spun dansii sau nu?
In legatura cu greseala comisa de unul din angajatii bancii...este normal ca acestia sa modifice contractul cu o alta suma de imprumut fara a fi semnat de tata?
Nu nu este normal. Tatal Dvs ar fi trebuit sa inapoieze banii in contul din care au venit si sa pastreze doar ce impriumutase in acte. In rest, daca nu ati mostenit nimic nu au ce sa va ia cei de la firma respectiva. Se poate ajunge la proces dar apararea Dvs va fi foarte simpla.
Daca nu aveti ce mosteni, si nu a trecut un an de la deces, faceti declaratie de renuntare la succesiune . Asa nu veti avea calitate procesuala intr-un eventual litigiu. oricum, pentru diferenta de 9000 sigur nu au titlu executoriu si trtebuie sa faca actiune in pretentii. Chiar daca o faca si daca vor castiga, asa cum vi s-a mai spus, respundeti pana la limita bunurilor mostenite, in cota mostenita.

A trecut 1 an jumate deja, dupa cum spune doamna. Dar pe dvs nu va deranjeaza ca va dau ei in judecata. Se va intampla cum spun colegii de mai sus. As putea sa pun pariu ca nu vor face niciodata acest demers, si telefoanele/scrisorile sunt doar presiuni psihologice.

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)