avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu mai sunt asigurat la CNSAS de 5 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu mai sunt asigurat la CNSAS de 5 ani

buna ziua,sunt Mihai si numai sunt asigurat de vreo 5 ani. acum nu stiu ce trebuie facut. am o problema de sanatate mai grava si este posibil sa am nevoie de internare. ce ar trebui sa fac acum in cazul in care la spital nu te baga nimeni in seama? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 31 Octombrie 2013
In cel mai rau caz, va trebui sa platesti toate restantele pe cei 5 ani de cand nu mai ai asigurare (5aniX12luniX42RON) sau, in cel mai un caz, vei plati doar pe ultimele 6 luni. (6luniX42RON). Stiu asta, ca m-am interesat si eu acum cateva luni, eram nedumerita in legatura cu asigurarea mea.
multumesc frumos. ar trebui sa ma interesez la cnsas sau la medicul de familie?
Buna ziua.
La Casa de Asigurari de Sanatate se pot afla mai multe informatii, precum si efectuarea platii.
multumesc adrian_adri,pe mine ma intereseaza daca pot plati doar 6 luni sau un an. ca nu imi permit sa platesc pe ultimi 5 ani.
Informatiile astea le puteti afla numai la CAS. Mergeti acolo si intrebari, vedeti ce optiuni aveti in functie de situatia dvs.
Succes!

Alte discuții în legătură

Plata cass iuliana.stanciu202 iuliana.stanciu202 Buna ziua, Am un SRL la care sunt asociat unic si conform legilor in vigoare la momentul respectiv nu am putut sa fiu si angajat ... asa ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a contributiei la sanatate lavieestbelle lavieestbelle Am lucrat cu contract de munca pe jumate de norma in perioada mai -noiembrie 2011. De atunci nu am mai realizat venituri si nu am mai fost asigurat. Nici nu am ... (vezi toată discuția)
Redobandirea calitatii de asigurat in sist. asigurarilor sociale de sanatate Elena Soare Elena Soare Pana in 1998 am fost salariat si am fost asigurat conform legii. Ulterior am platit asigurarea de sanatate, pe baza de chitante, direct la CASMB in str. ... (vezi toată discuția)