avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in zilele de sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in zilele de sambata

Avem program de lucru neregulat,adica lucram si sambata, 40 ore saptamanal. Am inteles ca de ceva vreme s-a dat o lege care il obliga pe angajator sa plateasca pentru aceste zile de sambata o anumita suma, la alegerea lor.

Ma puteti ajuta cu detalii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 31 Octombrie 2013
Legea care va referiti este Codul Muncii si nu s-a dat de curand , ci din 2003.

Sporul la salariu pentru munca in week-end este stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
Codul Muncii si niciun act normativ nu prevad limita minima sau maxima a acestuia. El poate fi acordat in suma fixa sau in procent la salariul de baza.
Ni s-a spus ce e de curand legea si ca nu se aplica retroactiv. Asa e?
Nu are cum sa fie de curand, v-au indus in eroare.

Se poate recupera pe ultimii 3 ani din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte si weekend irinageanacl irinageanacl Buna ziua, Voiam sa va intreb : in cazul in care o persoana lucreaza si duminica si noapte poate beneficia de ambele sporuri cumulate sau trebuie sa se aleaga ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Subiect sensibil la controlul itm - art 132, (3) cm anca55 anca55 Am observat ca inspectorii ITM verifica in mod special respectarea art 132, (3) din Codul Muncii - acordarea unui spor pentru \"deranjul\" celor care muncesc ... (vezi toată discuția)